Sunday, March 17, 2019

Linda Fruhvirtová finalistkou 33rd Sarawak Chief Minister´s Cup

Poslední den v Kuchingu a Linda Fruhvirtová bojovala o titul ve dvouhře proti první nasazené J. Garland (TPE). Vítězkou se stala Garland po setech 6-3 7-5. Pro Lindu je to přesto velký úspěch postoupit ve třinácti letech do finále ITF kategorie 1.

Soupeřce se povedla jedna zásadní věc a to velmi taktická, kterou by si měly uvědomit hlavně hráčky s čím se dá hrát a dá se s ní pomoci, když potřebuji vyvézt hráčku z tempa.  Garland vůbec nepřipustila po celý zápas, aby se hrálo v jakémkoliv tempu. Zápas vůbec neměl tempo, dlouhé sbírání míčků a chození pro nejvzdálenější míček, maximální sezení na lavičce při střídání stran a když rozhodčí zahlásil time, tak se teprve zvedala z lavičky, po setu odchod na cca. deset minut do šatny, se převléct do suchého a zdlouhavé přecházení z jedné strany na stranu. Soupeřce se povedlo to, tak aby se nemusely hrát výměny a když už se hrály, tak bylo hodně těžké se něčeho chytat. 

Úplně vystřižené jak z knihy Vyhrávat Hnusně. Prostě to Garland zahrála neuvěřitelně, ze začátku zápasu to vypadalo nevinně, ale postupem času bylo znát, že ví co dělá. Nechtěla tempo hry a nechtěla Lindu nechat hrát její hru a to se ji podařilo. Vnutila ji tu svou.  Z tohohle je dobré se poučit a naučit se proti takové hráčce hrát. 

Ráno si ještě kluci a Kristýna Lavičková zatrénovali a odpoledne jsme na hotelu a balíme před večerním odletem. Díky všem za podporu!



No comments: