Sunday, March 10, 2019

Kristýna Lavičková a Andrew Paulson berou finále v Bangkoku - ITF 1 Thailand Tennis Championships



Porážka je vždy hořká ve finále turnaje. Stejně tak to píše Judy Murray ve své knize Cesta k vítězství, která vyjde v dubnu. Po prohraném finále už vás nikdo nečeká, jste na turnaji sami, kdežto vítěz má důvod slavit. Když prohrajte v průběhu turnaje, tak turnaj stále běží, hráči jsou v areálu a vy opouštíte turnaj, že příště chcete být ještě lepší.

Často prohrané finále smaže celý týden, kdy hrajete dobře.  Hráčky nechtějí prohrávat finále. Kristýna Lavičková hrála dobře celý týden a na to nesmí zapomenout hlavně znovu v příštím týdnu. Sice ve finále tahala za kratší konec, nevzdala se, kdy prohrávala 3-6 2-4 a přesto si v zápase vynutila třetí set. Bojovala a prohrála se vztyčenou hlavou, ale aby uspěla v příštím zápase proti Číňance Bain, tak musí zapracovat na detailech a v zlomových situacích více spoléhat na sebe. Přesto ji gratuluji, ještě týden před tímto turnajem prohrála v Litvě v prvním kole 1-6 0-6 a ob týden postoupila do finále v Bangkoku v kategorii ITF 1. Gratuluji ji! 


Andrew Paulson a Holger Runne (DAN) vybojovali finále ve čtyřhře. V boji o titul podlehli australskému páru. Aussies byli hodně sehraný, čtyřhru hráli hodně zkušeně, přesto naši hráči dovedli zápas do supertiebreaku. Taky gratuluji Andymu a jeho spoluhráči.

Sobotní odpoledne trávíme před další cestou do Malajsie volnem. Vyrážíme do centra Bangkoku a pronajímáme si loďku, která nás proveze po řece a kanálech Bangkoku. V nich dokonce plavou hadi a krokodýli. Večer se vracíme na hotel a jdeme balit. V neděli v šest ráno odjíždíme taxíkem na letiště, směr Kuching v Malajsii.






No comments: