Tuesday, March 12, 2019

Přesun do Kuchingu ITF 1



Nedělní přesun do Kuchingu nám zabral celý den a k tomu jsme si přidali další hodinu - časového posunu. Jeden přestup v Kuala Lumpur a Malaysia Airlines nás dopravila do místa určení. Pro jistotu nás celníci odtáhli zrengenovat naše zavazadla a až poté jsme mohli vyrazit dvěma auty na hotel Merdeka Palace.

Tam nás už čekala Linda Fruhvirtová, která dorazila o den dříve z Prahy.  Hotel má sice čtyři hvězdy, ale jeho sláva je dávno pryč. Vše staré a ošuntělé. Snad jen mramorové sloupy a mramor na podlaze má budit dojem, že se jedná o luxusní hotel. Ještě jedna specialita od místních - cena hotelu je pro tenisový turnaj vyšší a to výrazně, než nabízí Booking.com, nebo dokonce přímo oficiální stránky hotelu. Trochu z nás všech dělají blbce a k tomu dělají, že nerozumí anglicky.

V pondělí začínáme kvůli dešti trénovat v poledne. Počasí se hodně bude střídat a je veliká vlhkost, k tomu je kousek od nás rovník a slunce máme celý den nad hlavou. U děvčat stačilo se kvalifikovat pouze jedním zápasem, kvalifikace byla poloprázdná. Areál má dvanáct kurtů a dvoupatrovou budovu, kde se všichni schovávají před sluncem. Odpoledne je vylosováno a první hrací den bude hrát Martin Krumich a Linda. Večer se mnou ještě Kristýna Lavičková vyhodnocuje předešlý turnaj v Thajsku doplněné svými postřehy. Vždy z toho plyne nějaké poučení, jak být příště ještě lepší.

V úterý ráno trénujeme sami na vedlejších kurtech a hodinu později Kristýna ještě rozehrává Lindu na zápas. Odpoledne Linda poráží Číňanku 6-1 6-0. Kristýna šetří síly a odpočívá na pokoji. Martin Krumich hrál čtyři hodiny a podlehl 6-7 ve třetím setu v tom největším pařáku. 




No comments: