Friday, March 15, 2019

Sparťané si zahrají semifinále a finále v Kuchingu ITF 1

Ráno se scházíme na snídani v sedm a v půl osmé jedeme taxíkem do areálu. Shuttle jezdí nepochopitelně až ve tři čtvrtě na osm, tak by nám nezbylo moc čas na rozcvičení.  Počasí turnaji přeje, ačkoliv nám iphone ukazuje každý den déšť, tak nezapršelo kromě prvního dne ani jednou. Zatím každý den parno a dusné horko a na zápasech přes poledne je znát.  

V dnešních zápasech se povedlo postoupit do semifinále Lindě Fruhvirtové, která porazila Australanku Berezev 6-1 6-3. V jednu chvíli zkoušela Australanka kopcovat, ale na Lindu si nepřišla a útočnou hrou zápas dohrála.  

Kristýna Lavičková ve dvouhře končí na raketě první nasazené J.Garland (TPE) 2-6 5-7. Rozdíl mezi oběma hráčkami byl pouze ve dvou věcech -  v servisu a returnu. V koncovce druhého setu se ještě dal zápas otočit. Pro Kristýnu turnaj končí, vzhledem k nemoci a s čím musela hrát v minulém týdnu, hodnotím její vystoupení pozitivně. Postup na žebříčku by ji měl zajistit účast v hlavní soutěži na grandslamu. Zítra s Lindou ještě hrají finále čtyřhry. 

Andy Paulson hrál na vzdálenějším kurtu zápas jsem nemohl sledovat. Ve čtyřhře s Dánem H. Runne vybojovali postup do zítřejšího finále v supertiebreaku třetího setu. Semifinále dvouhry začíná v devět hodin a finále čtyřhry je naplánováno od dvanácti.


No comments: