Tuesday, January 22, 2013

Siniaková a Krejčíková pokračují do 3.kola


Co zamrzí, že na Grandslamu je oficiální statistika zápasů juniorů  nepřesná, tak se z ní mnoho nevyčte. V zápase Paterové- Mertens snad jediné co odpovídalo bylo procento úspěšnosti prvního podání, zbytek neseděl, nebo se statistika vůbec nevedla. Holky měly na večer kliku a dostaly lístky na večerní zápasy do Rod Laver Areny, kde hrál Roger Federer a před nimi Kirilenko- S. Williams.
Náš každodenní program je stejný, jelikož zápasy začínají vždy od 11 hodin. Snídaně v půl deváté ráno, v devět odjezd autobusem do areálu, kde jsme většinou za půl hodiny. Od 10:15 rozehrávka na půl hodiny a pak čekání na zápasy. Bára moc kvalitní postel nemá na „ trojlůžaku“, tak spí na zemi. Matrace jsou hodně měkké a já musím přiznat, že mě záda bolí taky.
Do 3.kola jdou děvčata Bára i Katka. Robin Staněk je bohužel nedoplnil. Zápas 2.kola proti Australanovi Kokkinakis začal výborně, měl tlak a vedení set a 4:3 s breakem, ale nedotáhl to do vítězného konce. Robin zahrál lépe než před týdnem v Traralgonu a je škoda, že to nevyhrál. 
Bára už včera porazila Olgu Fridman 6:4 6:3. Nepříjemná soupeřka, které ve 14ti letech dokáže držet krok se staršími soupeřkami. Vloni vyhrála Mistrovství Evropy do 14ti let v Plzni. Bára jí tak porazila po druhé během dvou týdnů, uplatnila větší důraz a zahraje si tak o postup do čtvrtfinále s Francouzskou F. Ferro.
Katka zvítězila dneska s Australankou Tjandramulia 6:0 6:2 . Zápas hrála pod kontrolou a soupeřka nekladla kromě posledních dvou gamů odpor. Odpoledne ještě holky hrály čtyřhry. Gábina překvapivě vyřadila Katku ze čtyřhry a pokračuje dále. Domů se jí moc nechtělo a o motivaci bylo postaráno.
Nejlepší hráčky mají vysoké nasazení při tréninku. Vysoká intenzita, lehkost úderů, tím převyšují ostatní. Sharapova, Azaranka, Serena Williams hrají naplno každý míč. Kuznetsova trénuje hodně úhly ven z kurtu. Sharapova, Azaranka minimálně půl hodiny vždy returnují a servírují.
A pak vidíte hráčky, které to dvakrát „nepřehodí „ přes síť. Moje známá, trenérka z Miami, ale původem ze Srbska Katerina Petrovic mi sem píše: „ v ženském tenise nikdy nevíš“ . Jak trefná věta.

Australské tréninkové centrum o tom přístě, dneska jsem už „mrtvej“.

No comments: