Thursday, January 24, 2013

Siniaková bude bojovat o finále na Australian Open


Odveta se vydařila a Katka Siniaková přehrála hladce Ostapenko (LAT) 6:2 6:2 ve čtvrtfinále a zítra bude bojovat o postup do finále proti Estonce Anett Kontaveit. S tou má taky nevyřízené “ účty“ z loňského US Open a pokud bude Katka takhle pokračovat v „odvetách“, tak by to nebylo špatné.
S Ostapenko začala výborně a po celou dobu se držela svého taktického plánu. Stabilnost v aktivní obraně vycházela a minimum chyb Ostapenko „rozdeptávaly“. K tomu se přidal vynikající servis ven z dvorce, z kterého Katka dělala hodně bodů a čopovaný forhand Ostapenko vyloženě zaskočil a zkazila snad všechny. Nádherný a zasloužený postup do semifinále, kde se utká zítra na Show kurtě 3 od 17 hodin Melbournského času. Více info na oficiálních stránkách Siniakové zde. 
Bára Krejčíková postupuje s Korashvili do finále čtyřhry. Spravila si tak chuť po nevydařené dvouhře, kde měla šanci dnes porazit Chorvatku Annu Konjuh. Té z hlediště fandila i Chorvatská legenda a Wimbledonský vítěz Goran Ivanševič s Ivou Majoli, která byla v Top 10 na WTA. Bára měla na to vyhrát, vedla 4:2 v 1 setu a spousty nevynucených chyb Konjuh jí pomáhaly. Ale od tohoto stavu prohrála třikrát 0:40 a jednou 15:40 jenom svým spěchem zbytečně. Ve druhém setu bylo ještě vedení 2:0,ale Konjuh byla už „rozjetá“ za vítězstvím.   
 Odpoledne byl volnější program, tak jsme zamířili do mořského aqauria na žraloky. Ale dorazili jsme před 18 hodinou, kdy už zavírali. Nakonec nás to nechali celé proběhnout v poklusu a my jsme mohli udělat pár fotek.
Na večer holky ještě po věčeři zamířily do Národního Australského tenisového centra na regeneraci do Ice Bath, což je ledový bazén, který pomáhá k rychlejší regeneraci. Jeden bazén je ledový a druhý vedle je teplejší. Je to výborná věc a všichni špičkoví hráči jako Djokovič, Murray, Fererr, Tsonga, Hewitt to využívají každý den. 
První pocit je obrovský šok pro tělo. Někdo vydrží jen 10 sekund, někdo půl minuty a ti co jsou zvyklí, tak 2-3 minuty. Národní centru má v prosklené hale 12 kurtů a dále venkovních dalších 10 betonů, ale i stejný počet antukových kurtů. Obrovská posilovna je nad kurty. V šatnách nechybí kožené bíle sedačky. Byl bych zvědavý jak dlouho by zůstaly u nás čisté a nepoškozené. Zde jsou všichni zvyklí se chovat s respektem k cizím věcem, které využívají. 

No comments: