Monday, January 14, 2013

Krejčíková ve čtvrtfinále u protinožců


Je pondělí ráno a ranní mráz je pro mě v Austrálii překvapením. Je 7 ráno a na snídani jdeme skoro v zimních bundách, které jsme si přivezli z Česka. O dvě hodiny později už pálí sluníčko a je kolem 30 stupňů a proklínáme, proč jsme si vzali tolik oblečení sebou na tenis.
Dnešní zápasy slibuji zajímavé boje. Krejča už je „ tuhá“, ale nechce prohrát s o tři roky mladší hráčkou z Ukrajiny Fridman. Pokud se Bára „nepohne“, tak nemá šanci na lepší výsledek. Fridman hodně běhá a vrací,střídá tempo hry z pomalých míčů na rychlé. Bára jí přesto dostala kam potřebovala a přinutila jí spěchat z nesmyslných míčů po lajně a má set 6:2. Ve druhém setu vedení 5:2 už je slibné, ale nedůrazné dohrávání míčů komplikuje zápas. K tomu Fridman občas na vzdálenější straně „šidí“ a píská auty i když je míč dobrý. Bára ještě z posledních sil uhrává set 7:5 a je ve čtvrtfinále. Únava a natažený kotník směřuje Báru rovnou k fyzioterapeutovi. Odpoledne s Korashvili vyhrávají čtyřhru a po zápase Bára už jen leduje kotník na pokoji.
Katka souběžně hraje s Aljonou Ostapenko. Jejich zápasy jsou vždy vyhecované a bojovné až dokonce. Ostapenko hraje hodně útočně a snaží se diktovat tempo hry. K tomu proti Katce se umí vždy hodně vyhecovat. Katka se zatejpovaným svalem na břiše je v limitu při svém podání. Vyrovnaná hra nakonec končí 5:7 4:6. Katka nehrála špatně před Melbourne, forma se ještě doladí, ale vidím to pozitivně. Důležité je, že dobře cítí hru.
Přes poledne je obrovské vedro. Hrají se i další zápasy. Druhá nasazená Němka Lottner dokázala otočit zápas ve třetím setu z 1:4 proti Soylu na 6:4. Ještě vloni touto dobu hrála turnaje ITF v Bratislavě a v Přerově, kde byla kolem 120.místa na světě a prohrála tam vloni 2x ve 2.kole. Přes rok se vyhoupla hodně vysoko. Zapracovala hodně na obratnosti a kondici a začalo se to projevovat od loňského jara na antuce. Přitom byla vždy taková neobratná a přijatelná hráčka. S výsledky přišlo sebevědomí.
Australani žijí už od pondělí Australian Open. V obchodě nás zastavují a ptají se, kdy holky začínají hrát. Na večer Gábina dohrává zápasy v útěše. Vyhrává oba a její hra jde nahoru. Večer poráží Fanning 6:2 6:3 a dokázala využít míčů po lajně k útoku. Večer sledujeme zápasy z Australian Open v televizi.

Zitra Bára Krejčíková hraje s Lottner.

No comments: