Wednesday, January 23, 2013

Děvčata ve čtvrtfinále na Australian Open

Sleduji televizi a v ní běží už druhý týden po sobě několik spotů s Ivanem Lendlem, které se obměňují. Ivan je „profík“ a tyhle spoty stojí za to vidět. Trvají jen minutu a v každém spotu říká motivující věty. V jednom na konci, říká, „ když jsem hrával jako malý v Československu, tak jsem hrál ve skupině se staršími hráči, pokud jsem tvrdě netrénoval, tak mě příště vyhodili. Tvrdá dřina ti pomáhá se připravit fyzicky a mentálně.“

Na videa se můžete podívat zde a v každém je něco „zajímavého“. A ještě jednou Ivan Lendl. Je deset hodin večer a v televizi hraje zápas Federer-Tsonga a v pauze, kdy hráči střídají přepne kamera do vedlejší arény, kde trénuje Andy Murray s Lendlem a připravují se na zítřejší night session zápas. Podmínky musejí být co nejblíže zápasu, včetně večerního trénovaní.
Dneska si obě děvčata vybojovala postup do čtvrtfinále dvouhry. Kateřina Siniaková si poradila s Adrijan Lekaj 6:0 6:3, ve druhém setu se hodně bojovalo v závěru, ale Katka vše zvládla. Bára Krejčíková přehrála po suveréním prvním setu 6:0 Fionu Ferro i ve druhém setu 6:4. V závěru musela přidat na důrazu hry. Bára ještě odpoledne vybojovala postup do semifinále čtyřhry. S Korashvili porazily Lottner, Routlife 6:1 6:3 a dá se říct, že zastavily jedny z favoritek. Gábina Pantůčková po senzačním vítězství nad Katkou, dneska nenašla společně s Italkou Matteuci zbraň proti strojově hrajícím Číňankám a podlehly 0:6 6:7.
Zítra hrají děvčata na kurtě 6. Nejprve Bára Krejčíková proti Anně Konjuh (CRO), která měla vynikající prosinec, když vyhrála Eddie Herr a Orange Bowl na Floridě. Konjuh se první dva zápasy hodně trápila, ale dneska porazila Kiick 6:1 6:0 a dala zapomenout na první kola.
Po Báře bude hrát Katka Siniaková proti Aljoně Ostapenko (LAT) a bude se snažit o odvetu z minulého týdne. Katka hraje v pohodě a na zápas se těší. Obě se spolu utkaly pětkrát. Zápas bude napínavý až dokonce a bude se na co dívat.
Ostatní favoritky turnaje se ze začátku trápily, ale dneska nenechaly nic na pochybách. Lottner hrála první dva zápasy ve třech setech, ale dneska, už zahrála lépe. To samé Konjuh, ta doslova dnes „přejela“  Kiick 6:0 6:1, což je pro mě nepochopitelné. Ve čtvrtfinále je taky Belgičanka Mertens u které bych to nečekal.
Na večer se jdeme projít do města, ale jen ti co nemají zítra zápas. Míříme do mrakodrapu, kde je na střeše v 88.patře vysutá plošina. Ta vás vysune mimo budovu a nechá propadnout podlahu výtahu pod vámi. Naštěstí je podlaha jen prosklená, ale vidět 285m pod sebe není nic příjemného. Ze střechy je krásně vidět na všechny strany Melbourne.
Včera jsme se všichni dostali do Rod Laver Areny, kde hrála Maria Sharapova. Ne večer šly holky ještě na zápas Berdych- Djokovič. 

No comments: