Sunday, January 13, 2013

Krejčíková a Siniaková jsou ve 3.kole v Austrálii


V sobotu začal turnaj ITF 1 v australském Traralgonu a naši hráči vstoupili do turnaje se střídavými výsledky. Od 9 ráno hráli kluci a Robin Staněk podlehl domácímu Australanovi  1:6 4:6. Zápas jsem viděl jen z dálky, protože jsme se byli rozehrávat s holkami na tréninkových kurtech. Nechyběl s Bárou tradiční nohejbal před rozehrávkou . Robin se hledá po delší zápasové pauze a chyběla větší jistota úderů.
Z holek „rozjela“ první zápas Domča Paterová s Italkou Chiesa. V silném větru měla hodně starostí udržet míč v kurtě. Moc jí nefungoval forhend z kterého dělala nevynucené chyby. Vedle na kurtě hrála Bára Krejčíková, která vyřadila další Italku Matteuci ve 3 setech. Zbytečně zkomplikovaný zápas, kdy za stavu 6:2 5:4 Bára servírovala na vítězství, a do této doby si ho neprohrála. Nakonec zvítězila 6:3 ve 3 setu a zbytečně vynaložené síly mohla ušetřit na zítřek. 
V průběhu tohoto zápasu hrála i Gábina Pantůčková na předních kurtech s malou tribunkou. S domácí Australankou Tomič podlehla 6:7 ve 3 setu., což je velká škoda. Gábina hrála svojí hru, ale chybělo překvapení, nebo zrychlení hry. V tiebreaku po 3 hodinách rozhodly dvě lehké chyby, což je škoda. Katka Siniaková přehrála další Australanku po boji 6:0 ve třetím setu a nebýt zbytečných komentářů ve druhém setu, tak mohla hrát o set méně. K tomu se určitě přidal vítr, který z jedné strany kurtu neustále "hnal" míček po větru do autu.
V neděli už hrají dvouhry jen Bára a Katka. Bára vydřela zápas s Australankou Ruhlig opět ve 3 setech. Z předešlého dne byla hodně rozlámaná a trvalo jí celý první set, než se rozpohybovala. V prvním setu hrála z  míčů na střed od soupeřky moc volně, místo toho aby z těchto míčů útočila. Ve druhém setu zrychlila a zápas byl v jejích rukou. Katka tentokrát nastoupila více soustředěná a nechala dělat Číňanku XU chyby a  tím získala lehce první set 6:0. Vedruhém setu bylo 5:2 , ale malé zvolnění hry skončilo vítězstvím 6:4. Katka pak rovnou zamířila za fyzioterapeutem s břišním svalem. Musela ledovat a před  dalším zápasem si nechat udělat tejp.
Odpoledne všichni hrají čtyřhry. Co je výhodou tady na turnaji, že poražení v prvních dvou kolech mohou hrát útěchu a mají tak zajištěné potřebné zápasy před Australian Open. Zítra hrají holky 3.kolo o postup do čtvrtfinále. 

No comments: