Monday, December 16, 2019

Končíme na Orange Bowlu 2019

Poslední juniorský turnaj je u konce. Zlepšili jsme se oproti minulému týdnu, kdy jsem psal, že musíme máknout. Škoda, že Martin Krumich nevybojoval postup do semifinále a podlehl francouzskému soupeři 5-7 ve třetím setu. Zápas byl deštěm přerušen ve druhém setu a dohrával se po dvou hodinách. Ve třetím setu 4-3 a dva breakbally na přijmu, ale soupeř je velmi dobře odvrátil. V závěru Martinovi chyběli síly na větší nátlakovou hru, přesto šance byla.

Barbora Palicová, první den se viděla na cestě domu, když ji vylosovaný pavouk přiřkl první nasazenou a světovou juniorskou jedničku D.Parry (FRA). Soupeřka nakonec odstoupila a Bára dokázala toho využít a jít do čtvrtfinále. Tam podlehla Američance R.Montgomery 3-6 4-6, která nakonec celý turnaj vyhrála. Hrálo se v silném větru a pochroumaný kotník z předešlého dne limitoval Báru v pohybu. Přesto postup do čtvrtfinále v patnácti letech není vůbec špatný. Montgomery (ročník 2004!) nakonec celý turnaj vyhrála. Kolodynska, která s ní prohrála ve finále, se tak probojovala do finále i na Eddie Herr. Herně je to, ale velká šťouchalka. 

Letošnímu ročníku počasí nepřálo, každý den se přerušovalo a některé dny se zápasy nestíhaly celé odehrát. Turnaj se dostával vinnou tohoto do finančních potíží s hotelem. V závěru týdne turnaj stihl dohnat zpoždění a finále se hrála podle plánu v neděli. 

Dásha Vidmanové a Kristýně Lavičkové turnaj nevyšel, samy byla nespokojené s výkony. Otázkou je, jestli nemohly být daleko více vtažené do turnaje, a po skončení jejich účasti více sledovat turnaj a potenciální soupeřky. Přílet čtyři dny před Orange Bowlem byl prostě znát. U Kristýny se nesešla vnitřní pohoda a klid pro hru, což znamená, že bez čisté hlavy nelze podávat dobré výkony. 

K jednou nešvaru bych se vrátil a je spojený s českou mentalitou, ale rozdílnou v tenisovém světě. Naši hráči cestují společně, trénují, vlastní žijí spolu skoro tři týdny, ale když bojuje Martin Krumich o senzační postup do semifinále Orange Bowlu, tak z našich to nikoho nezajímá, ale Francouz má v závěru zápasu na tribuně všechny, co umějí francouzsky a fandí mu. To samé je, když Barbora Palicová hraje tři hodiny a zápas graduje do tiebreaku. 

Více vyjde v magazínu Tenis. Děkujeme všem za podporu. Šťastné a Veselé Vánoce a mnoho sil v dobývání tenisového světa. 

No comments: