Tuesday, December 3, 2019

1.kolo ITF 1 Eddie Herr - vítězíme - den 1

Je pondělí a vstáváme v půl sedmé ráno. Venku je tma, fouká silný vítr. Dnes se bude hrát v silném větru. Kristýna vyplňuje každodenní tříminutový test #Sportmind pomocí barev (Sportmind.com). Máme k dispozici testovací verzi s každodenním vyhodnocení. Po snídani vyrážíme do areálu a od půl osmé máme rozehrávku. 

Holky hrají v zadní části areálu, kde je vítr ještě více cítit a je chladněji. V přední části jsou přeci jenom kurty více schovanější, tak vítr je mírnější a teplota je o dva stupně více. Kristýna Lavičková poráží Francouzku L.Nguyen za hodinu 6-1 6-1. S větrem si poradí dobře a rychlou hrou nutí soupeřku k chybám.

Po zápase se přesouvám na kurt Martina Krumicha, který bojuje s Australanem Ch.Dongem. První set více divení, ale následný rychlý spád ve druhém setu, dává šanci na vítězství. Nakonec po setech 4-6 6-0 6-3 postupuje Martin dále. Druhá nasazená Linda Fruhvirtová přejíždí Indonésanku J.Tjen 6-3 6-2.

V posledním zápase Barbora Palicová doplňuje naše hráče ve druhém kole. V zápase se hodně nadřela proti Němce M.Guth, která byla v semifinále v minulém týdnu v Mexiku. Obrat nastal až ve druhém setu, za stavu 2-3, poprvé vyhrála game proti větru, následně přidala další a šla do vedení. 3-6 6-4 3-1 40:15, v zápase se neodpočívá. 3:3 15:40, sebelítost a následné probuzení se, poslalo Báru dále. Vyhraný set 6-3. Silný vítr si často hrál s délkou úderů, čopy se hodily a přinášely Báře potřebné body. Bára porazila těžkou soupeřku a získala cenný skalp.

Zítra se hrají pouze čtyřhry.





No comments: