Saturday, November 8, 2014

Překvapení Oceane Dodin v Limoges - WTA 125k series

Včera se dohrály všechny čtvrtfinálové zápasy turnaje, který se tak konečně srovnal, aby všechny hráčky měly odehráno stejný počet zápasů. Do semifinále postoupila naše Tereza Smitková. Co, ale "hýbe" turnajem je méně známá osmnáctiletá Francouzska Oceane Dodin. 
Pamatuji si ji, když jezdila na reprezentační akce Summer Cupu a byla tam vždy jako třetí hráčka spíše do počtu. Nikdy toho moc neodehrála. Spíše pálila míče bez kontroly a bylo obtížné si s ní zatrénovat. V Rakovníku 2010 s ní po zápase s Francií hrála N. Cváčková a ani ten set nedohrály, jak chtěla Dodin pořád odpočívat. Na turnajích Tennis Europe do 14 a 16 let se moc nevyskytovala a na juniorským okruh ITF odehrála pouze deset turnajů za čtyři roky.

V letošním roce už má vyhranou ITF 25 000 a finále z Poitier ITF 100 000. Ještě v létě s ní hrála naše Simona Heinová na Summer Cupu do 18 let a Simona vyhrála hladce 6:2 7:5. Dneska je s žebříčkem 245. na světě a míří daleko výše. 
Co se změnilo ? Hlava, víc si věří. Hraje agresivně, útočně na pár úderů, když udělá chybu je v klidu. Málokdy se nechá vyvézt z rovnováhy. Při tak riskantní hře přicházejí častěji chyby, ale to jí nevyvádí z koncentrace. Výborná technika servisu  s doskokem do kurtu. Agresivní return a tlak od začátku. Určitou slabinou je stále pohyb, při tak vysoké výšce přes 180cm. Včera přestřílela Annu Konjuh 7:5 6:3 a dnes si zahraje semifinále proti Mladenovic.
V dalších čtvrtfinále zvítězila Tereza Smitková nad Lesii Tsurenko 6:2 6:3. Terka zvládla vstupy do zápasů, vždy vedla 3:0, jen menší obtíž připustila ve druhém setu kdy z 3:0 bylo 3:2 0:40, ale breaky odvrátila a šla do vedení 4:2. 
Kristina Mladenovic porazila Rusku Putintsevu 6:2 7:6 a Francesca Schiavone přehrála Nizozemku Hogenkamp  6:4 7:6.

No comments: