Tuesday, November 11, 2014

Tereza Smitková má svůj první titul na WTA

Tereza Smitková porazila ve finále Kristinu Mladenovič (Fra) 7:6 6:4. Pro Terezu je to první vyhraný WTA turnaj v kariéře a radost byla obrovská. Terka v prvním setu dotahovala a až v tiebreaku šla do vedení, který získala pro sebe. Ve druhém setu už prohrávala 2:5, když jí trenér nechal returnovat dva kroky dále od základní čáry, aby dostávala return častějí  do hry. Zápas se otočil, nebezpečný servis Mladenovič přestal "psát" a Terka proměnila druhý mečbol ve své vítězství. Obrovská gratulace! 
Deset minut po finále dvouhry se šlo ihned na finále čtyřhry. Mladenovič větší pauzu nechtěla, aby "nevytuhla". Ve čtyřhře získaly vítězství Kateřina Siniaková s Renatou Voráčovou proti Mladenovič, Babos 2:6 6:3 10:5. Co bylo neuvěřitelné, jak Mladenovič s Babos holky "metly" a vůbec jim nedávaly šanci důrazem a hrou u sítě. 
Od druhého setu holky jen čekaly, kdy to soupeřkám přestane jít, nebylo možné, aby to takhle hrály celý zápas. Za stavu 2:1 a break při servisu Babos se ta šance objevila a Katka jí proměnila vítězným returnem křížem. Od té doby to Mladenovič s Babos přestalo jít a holky začaly hrát důrazněji u sítě. V supertiebreaku už soupeřky odpadly hlavou a děvčata proměnila první mečbol.
Za hodinu po ceremoniálu jsme nasedli do auta směr Paříž, odkud druhý den letěli do Dubaie Renata, Terka s Bobem Machovským. Limoges vyhrály Češky.

No comments: