Sunday, November 2, 2014

Kateřina Siniaková má šestý titul z Nantes ITF 50 000´

Další velmi náročné vítězství a celkově šestý titul na ženském okruhu ITF Pro Circuit, získala Katka Siniaková tady v Nantes. Dnešní finále bylo velmi těžké proti rozjeté Ons Jabeur (Tun), která včera vyřadila i trochu překvapě Konjuh (Cro). Její útočná smršť se valila z jejího forhandu a míče byly těžko chytatelné. K tomu ve Francii v hale hraje vždycky dobře.
Ale Ons dojela na výbornou hru Katky v defenzívě, ale i na svou šikovnou ruku. "Šikovní" se s míčem moc mazlí, ale v rozhodujících chvílích na to "dojíždějí", a to se stalo v napínavem prvním setu při setbalu, ale i častých pokusech o kraťasy od Tunisanky. Katka dělala hodně bodů ze svého servisu. 
První set se hrál přes hodinu patnáct. Jenom první game trval čtvrhodiny a odehrálo se šestadvacet bodů celkem. Za stavu 5:5 každá z hráček měla uhraných  čtyřicet bodů, jak to bylo vyrovnané. Jabeur přeci jenom měla slabinu v backhandu a toho Katka využila. Rozjetou Tunisanku zastavila po prvním vydřeném setu 7:5. 
Ve druhém setu už vůle bojovnosti od Jabeur odpadla. Katka šla během pěti minut do vedení 3:0, na uhrané fiftýny to bylo 12:2. Menší zaškobrtnutí na 3:2 bylo zvládnuto a vedení 4:2 už Katka zvládla skvěle dotáhnout i při vědomí, že Jabeur začala kulhat mezi výměnami. Za stavu 5:2 došlo ještě na ošetření soupeřky, ale už se hrál poslední game a Katka proměnila třetí mečbol. 
Chvílemi to na kurtě vypadalo, že Jabeur hraje proti dostihovému koni. Katka "všechno" měla. Vítězství si zaslouží, porazila zde nepříjemné soupeřky už od prvního kola. 
Vyhlášení trvalo skoro hodinu. Organizátoři si děkovali navzájem a pak přišla řada na hráčky. Katka poděkovala v angličtině a po sedmé jsme dorazili na hotel. Po večeři jsme zašli na zmrzlinu do McDonaldu. Trochu jsme se pobavili o soupeřce v Limoges.

Zítra se přesouváme do Limoges na turnaj WTA. Máme výhodu, že jsme svým autem. Večer balíme, ja připravuji všechny doklady k vyúčtování a usínám po půlnoci.

No comments: