Saturday, November 1, 2014

Kateřina Siniaková si zahraje finále v Nantes - ITF 50 000´

Tam, ale nepotká Annu Konjuh, která nestačila v semifinále na Tunisanku Jabeur 2:6 4:6. Ta s výbornou taktikou nepustila Konjuh do tlaku a byla to Tunisanka, která první útočila a diktovala tempo hry. Zítřejší finále, ale bude hodně náročné o každé výměně. 
Dnešní první semifinále mezi Kateřinou Siniakovou a Annou Karolínou Schmiedlovou (SVK) mě opět utvrdilo, jak je důležité být na tom fyzicky velmi dobře a hráč se musí cítit na kurtě tak, že může více než jeho soupeř. A pokud se tak necítíte, tak šance se prosadit v profesionálním tenise je velmi malá. Jestli někdo zanedbává kondiční přípravu, nebo si pouze hraje na to, že na "ní" chodí a ví, že neodvádí maximum, tak to stějně nemá cenu. 
Tenis je čím dál tím fyzicky náročnější a vnímám, že hráčky zkouší co opravdu vydrží na hranici svých možností. Když víte, že ten druhý tam na druhé straně kurtu chce být a vydrží déle v zápase než vy (fyzicky je na tom lépe), tak vědomě to nezvládnete a začnete hrát nesmysly, spěchat, urychlovat výměny bez přípravy atd.S tím je spojené sebevědomí, které se pak vytrácí. Ano viděl jsem Katku na začátku roku v Hobartu a po třičtvrtě roce se pomalu zdá, že by mohla být postupně připravená hrát v ženském tenise a stačit soupeřkám fyzicky. Je to velká dřina!!
Zápas skončil vítězstvím Katky 6:4 6:2, když v prvním setu otáčela z 2:4. Zápas byl na hranici úplného vyčerpání. Za stavu 1:2 se hrálo 40x přes síť v jedné výměně zleva doprava do vyčerpání a za dalších dvacet sekund se musela zahájit nová výměna. Katka si to uhrála a na 6:4 proměnila čtvrtý setball. Hned ve druhém setu se začalo hrát šestkrát přes shodu v prvním gamu, který získala Katka. Karolína změnila hru a začala častěji chodit na drive volej, nebo k síti. Další odskočení na 4:2, už směřovalo k vítězství 6:2. 
Večer Katka zašla na masáž a odpočinek bude dlouhý před nedělním večerním finále.

No comments: