Sunday, March 11, 2012

Fenomén Robin Staněk

Chtěl bych věnovat o Robinovi pár řádek, znám ho ze svého předešlého působení ze Štvanice. Hodně se mi líbí, jak pracoval po dobu celého turnaje, jak je koncentrovaný na zápasy a co všechno dělá pro svůj tenis.

Je vidět, že má za sebou grandslamové juniorské turnaje a turnaje kategorie A, kde získal mnoho zkušeností pro svůj rozvoj. Od prvního dne je vidět, proč jsem přiletěl a s jakým cílem. Na zápasy chodí maximálně koncentrovaný, pořádně rozcvičený a s jasně daným taktickým cílem. Chodí si své soupeře okouknout, aby věděl jak hrají.. Zbytečně neztrácí energii pobíháním mezi zápasy, umí odpočívat a ví, kdy zapnout, a kdy vydechnout.
Je na něm vidět, že tenisově vyspěl. 2.kolo hrál hned v 9 ráno, ale už od 7 byl v areálu a pracoval na rozcvičení a rozehrávce, prostě ví, že 2 hodiny před zápasem, musí své tělo připravovat a pořádně probudit. Ten den vstával v 6:15, aby stihl snídani před vším tím. Před tréninkem, ale i po tréninku nevynechá strečink, protažení, které není rozhodně jen na 10 minut, jak vidím u ostatních! Po skončení dne se ještě jednou protáhne na ovále, "moc dobře ví", že je potřeba být maximálně flexibilní. 

Po skončení dne ještě absolvuje lázně Ice bad, které domáhají k rychlejšímu regenerování těla, ví kde správně zainvestovat a zajistí si týdenní kartu ke vstupu do sportovního lékařského institutu.. Nebojí si udělat v průběhu týdne kondici, využívá vše od expanderu až po švihadlo. Co je, ale důležité, že je na něm vidět, že je ochoten strávit celý den na tenise, protože se jedná o celodenní činnost. Nikam nespěchá a působí v 17 letech jako profesionál. Taky je vidět, že ho to baví ! není to hraní si na něco ....jen vše působí přirozeně bez jakékoliv křeče...

To se mi líbí !

No comments: