Monday, March 12, 2012

2# Do 2.kola druhého turnaje pokračují jen Roučková a Siniaková

V pondělí začal druhý turnaj ITF 2 na stejné místě v Potchefstroomu. Do 2 .kola postoupili pouze 2 hráčky Kristýna Roučková a Kateřina Siniaková, které zvládly vyhrát úvodní zápasy 1.kola. Rán začínali hrát první zápasy od 9 hodin opět kluci. Pavel Štaubert hrál s nasazeným Izraelcem Ram-Harel, který se zdál jako přijatelný soupeř. Neměl vyloženě žádnou „zbraň“, kterou by ublížil. Pavel, ale neproměňoval šance v 1 setu dotáhl z 3:5 na 5:5 a ve 2 setu z 1:4 na 4:4, ale závěry setů zvládl bohužel lépe Ram-Harel.

Zápasy děvčat začaly skoro ve stejnou dobu, tím pádem pro mě skoro nemožné sledovat - 2 gamy u kurtu číslo 3, další 2 gamy na kurtě 1, poté další přesun ke kurtu 8, prostě nic moc. Nastiya Komardina podlehla po vyhraném turnaji hned v 1.kole. Malinko jsem to očekával, předešlý turnaj hrála až do úplného konce, což jí stálo dost sil a k tomu jí více hráček věnovala hodně pozornost. A jak se říká po úspěchu přichází „sračka“L. Uvařila se po 3 hodinách na Egypťance, která nezkazila míč. Egypťanka pak další den povolila jen 3 gamy Kalinině z Ukrajiny.

Dominika Paterová bojovala s Kalininou, ale byla to hra na hru. Hrály jen rány, které seděly oběma , ale závěr 1 setu zvládla lépe Kalinina (UKR) 6:7. Ve 2 setu se hrálo podle stejných not, skóre bylo hned 0:4, poté 2:5. Ještě se povedlo Domče stáhnout na 4:5, ale nestačilo to. V zápase chyběla změna tempa, hrálo se v jedné rychlosti, která ten den sedla bohužel Kalinině. Ta druhý den, ale nestačila Samír z Egypta, která na ní hrála jen volně a Kalinina se vykazila.

Kristýna Roučková si pohlídala postup ze Slavikovics 6:1 7:6 a Kateřina Siniaková běhala na kurtě jako gepard a nedala šanci Jihoafričance.

Večer jsem na pozvání turnaje zašli na zápas rugby mezi Potchefstroom-Johannesburg. Na plném stadiónu byli Robin Staněk a Anastasiya Komardina představeni divákům jako vítězové prvního turnaje a na počest Jihoafrických vojáků vystřelili z vojenského kanónu a tím i zahájili rugbyový zápas. Před zápasem ještě zahrála vojenská kapela, která zpestřila vystoupení tancem dvou kapelníků...

No comments: