Wednesday, March 14, 2012

Siniaková v semifinále a večer na sushi

Dnešní den měl na programu čtvrtfinálové zápasy ve dvouhře i ve čtyřhře. Je vidět, že je každý unavený po téměř třech týdnech tady. Večer nás čeká opět návštěva sushi restaurace, kam míříme každou středu na sushi a ryby.

Ale zpět k dnešním zápasům. Děvčata začínala druhou rundu od 9 hodin na dvorcích 2 a 3. Katka si poradila s přehledem s Američankou Harrison, která hraje oba obouručné údery. Na minulém turnaji jí vyřadila Nastiya v 1.kole. Dneska jí Katka moc šancí nedala. Hra ubíhala rychle a Katka na kurtě běhala opět jak Cheetah ! Zápas jsem sledoval z dálky a jak byla Katka rychlá, tak jsem chvílemi měl pocit, že jsem opět na SafariJ. Skóre zápasu 6:1 6:2 a zasloužený postup do semifinále, kde se mohla potkat s Kristýnou.

Kristýna začala hrát proti Švýcarce Bianco s nevynucenými chybami, často lehké míče končili chybou a stav 1:4. Pak zabrala, tlačila se více do kurtu a rázem se hrál tiebreak prvního setu. Stav 5:2, ale série nekoncentrovaných zásahů Kíťi a soupeřka měla 1 set 6:7. Bianco toho moc nehrát nemusela. Na ročník 94´ hraje pomalu a pohyb je průměrný. Když se Kristýna dostala do tlaku, tak nestíhala. Přesto 2 set 2:6. Řekl bych škoda tohoto zápasu, taková příležitost se musí využívat na těchto turnajích, zvláště ve čtvrtfinále.

Ve čtyřhře Dominika a Nastiya dohrály. Nestačily na Jihoafričanky v supertiebreaku třetího setu. Výkon byl hodně statický a průměrný. Viděl jsem hrát holky lépe, tady jakoby zapomněly hrát u sítě a jen přihlížely jak kolem nich létají míče. Katka s Kristýnou se ve čtyřhře pomalu rozjížděly nakonec, ale koncovky setů zvládly uhrát pro sebe.

Ještě ohlédnutí za dalšími hráči turnaje. Jak jsem nejednou říkal, „ každý turnaj se hraje od začátku, na jednom vypadnete v 1.kole a na druhém jste schopný celý turnaj vyhrát“. Ve 2.kole se loučila finalistka z předešlého turnaje Renaud. Robin Staněk nenašel recept na Švéda, který ten den výborně servíroval, ale líbilo se mi, jak Robin pořád čekal, jestli to Švéďák vydrží takhle hrát celý zápas. Kalinana, která hrála v 1.kole proti Domče výborně, tak vypadla s Egypťankou Samír hladce, protože jí najednou nepřicházeli rychlé míče na raketu, ale jen volně bez rychlosti, s kterými si neuměla poradit.

Večer jsme zamířili do sushi baru, kde každou středu mají akci na vybrané sushi. Člověk aspoň změní stravu v průběhu turnaje. Jídlo tam není moc dobré. Často smažené a příloha hranolky, tak úplně "pěním". V sushi baru si většinou objednáváme set s California rolls, nigiri a sashimi. Tuto středu už naposledy, protože v pátek odlétám domů..!

Zítra Kateřina hraje semifinále!

No comments: