Thursday, March 8, 2012

Souhrn týdne do čtvrtka

V úterý je připravená párty pro hráče, bohužel není v hotelu, takže několika mikrobusy musejí pořadatelé převést hráče a trenéry do restaurace, kam se chodí na obědy. Připravená kapela, která vypadá jako skupina Jackson 5, se snaží zpívat a tancovat. Škoda, že kluci nemají pořádně seřízené bedny, protože chvílemi jim pískají mikrofóny a nedá se to poslouchat. Poté si vezme úvodní slovo šéftrenér akademie Riian, který všem děkuje za účast. Následný déšť všechno zrychlí a po večeři utíkáme do hotelu. Cestou se nám ztratí Štauby, který musí dojet na hotel "na vlastní pěst!".
Postup do čtvrtfinále si zajistila pouze Komardina, ve 3 setech nechala vykazit Izraelku, která byla nevýrazná. Roučková se utopila ve vlastních chybách, kdy v 1 setu neodevzdala maximum výkonu. Ve 2 setu se zvedla, vypracovala si 3 setboly, které ale opět nekoncentrovaně vykazila. Škoda, mohly si holky zahrát spolu ve čtvrtfinále. Ve čtyřhře se zlepšily,ale povinná vítězství minimálně do semifinále se dala čekat.
Když se nedaří, musí se trénovat. Všichni chtějí trénovat ještě po deblech. V úterý si Katka vyzkouší hodně liftovaných volejů a zjišťuje, že se to dá zahrát. Dominika potřebuje tempo, hodně běhat a nezastavit nohy. Turnaj dokonce od středy připravil tréninkové zápasy pro hráče, kteří vypadli v 1.kole. Další zápasy jsou před dalším turnajem velkým přínosem. K tomu postupně přidáváme kondici na travnatém atletickém oválu, kde opět míjíme oštěpařku Barboru Špotákovou. Počasí je nádherné a co je důležité je, že se nemění. Ranní rozehrávky se střídají se zápasy a opět s večerními tréninky.
Vše plyne rychle. Holky postupují do semifinále debla, Roučková, Siniaková nedávají šanci soupeřkám a předvádějí hodně aktivní hru u sítě, kterou níčí soupeřky. Komardina, Paterová se trápí proti slabší dvojici, ale nakonec jdou taky do semifinále. Ve 2 setu úplně vyply a přestaly hrát, nebo podcenily!. Komardina si ve čtvrtfinále dvouhry poradí s přemožitelkou Kristýny poměrně hladce 6:2 6:3 a je v semifinále. Večer míříme na sushi.
Ve čtvrtek vytahujeme na trénink naše míče Wilson US open. Je to úplná lahoda, jak ten míč hned sedí na raketě a neulítává do autu. Dunlop je oproti tomu opravdu šilený míč, který když může letí do autu. Pocit, že je hned více výměn, dělá hráčům dobře. Jsme odpoledne téměř 2 hodiny na kurtě. Po tréninku odchytím Riaana z akademie a debatujeme o míčích, "jsou zadarmo pro turnaj, k tomu nám Wilson posílal druhou jakost míčů, tak jsme dali přednost Dunlopu. Ještě jedna věc o Riaanovi. Tráví čas v klubu od rána do večera a tenis má rád, al stále trénuje podle jedné šablony. K tomu stojí na jedné straně s hráčem a hází jím míč z ruky, od rána do večera, ať už hraje s juniorem, nebo s malým děvčetem.
Ve čtyřhře v semifinále Kristýna s Katkou porážejí první nasazený pár, Švýcarky Bianco, Kennel a zaslouženě postoupily do finále. Výborně se doplňovaly a u sítě byly důraznější! Ve druhém semifinále, Domča a Nastiya věnovaly více času komentářům a údivům v 1 setu, a nakonec podlehly soupeřkám v supertiebreaku. Ve dvouhře Nastiya nechala za sebou Švédku Listner 6:4 6:1, která už nenašla žádné síly na hraní kopců a kapitulovala bez většího odporu.

Zítra finále dvouhry a čtyřhry!


No comments: