Friday, October 31, 2014

Schmiedlová-Siniaková v Nantes

Pátek byl úspěšným dnem pro Kateřinu Siniakovou, která si zajistila postup do sobotního semifinále proti Slovence Karolíně Schmiedlové. Ale dnes měla Katka těžkou soupeřku Italku Barbieri, v těžkých dlouhých výměnách to zvládla. Sama si připadala, že hraje přes tři hodiny.
Jak už bývá zvykem, tak koncem turnaje je náročné najít někoho na rozehrávku. Spousta hráček odjela do Limoges na další turnaj. Hala zeje dopoledne prázdnotou a my si krásně zahráli od jedenácti hodin. Katka pak zašla na oběd a lehce po čtrnácté hodině začala zápas. 
Barbieri hraje hodně útočně, docela se mi líbí jak to směřuje často k síti a z obrany se pohybuje směrem do kurtu proti míčům. Leč Katka výborně prohazovala k tomu přidala sedm bodů ze servisu v prvním setu a tři důležité dlouhé výměny vyhrála a odskočila do vedení 3:1 a poté následně získala set 6:2. Celkově vyhrála na uhrané body 29:12 v prvním setu. 
Barbieri má, ale slabší servis, z něho žádný bod neuhrála a spíše je to takový "nához" do hry, z kterého se dá útočit. Ve druhém setu to byl vyrovnaný boj. Italka hrála to samé a útoky byly agresivnější, Katka poprvé ztratila servis a bylo 2:3, ale následně zase čistou hrou ho získala zpátky. Za stavu 4:4 se hrálo šestkrát přes shodu a výhodu, nakonec to Katka uhrála, jen už moc dlouho váhala jít dříve do změny po lajně. V posledním gamu měnila první hru do lajny a soupeřka už pod tlakem Katky chybovala. Druhý set skončil 6:4 a vyrovnaně na uhrané body 37:31. 
Pozdní odpoledne už Katka odpočívala na pokoji. Zítra se utkají spolu s Karolínou Schmiedlovou, která dneska obrátila set z 2:4 s Francouzskou Razzano na 7:5 a ta následně vzdala pro bolest ramene. 

Venku je krásně, škoda že se opravdu nedá hrat venku. Večer jsme zašli na večeři s Terkou Smitkovou a později se k nám přidala Schmiedlová se svým trenérem.

No comments: