Wednesday, December 11, 2019

Míříme na Orange Bowl

V neděli se přesouváme do Miami na Orange Bowl, který se hraje na severu Miami. Ráno ještě trénujeme v IMG, poté vyklízíme apartmán a po obědě vyrážíme. Tři hodiny cesty ubíhají celkem rychle, jen dálce je dost monotónní a jede se jen po rovině. V Miami je o dost větší vlhkost a teplota je daleko vyšší kolem osmadvaceti stupňů. 

V pět hodin se dostáváme na kurt na půl hodiny. Poté nás čeká dlouhé vyřizování pokojů na hotelu, kde hráči se musí dělat o pokoj, jinak si musí platit půlku pokoje ze svého. Jelikož si to měl každý vyřizovat dopředu, tak jsme pro Mártyho hledali parťáka. 

Deset minut autem od areálu je hotel, tak vše je příjemně blízko.V pondělí začínáme hrát. Orange Bowl je posledním turnajem sezóny a turnaj má silnější obsazení, než v předešlém týdnu Eddie Herr. Tento týden se hrají pouze kategorie do 16 a 18 let, mladší kategorie 12 a 14 začínají v dalším týdnu. Nikdo to nechápe, ale kurty jsou každé ráno, tak rozmáčené, že se musí začínat až od jedenácti hodin. Spodní závlaha, kterou nikdo neovládá. Zápasy se tak protahují do tmy a hraje se pod světly. 

V prvním kole končí Darja Vidmanová se spoluhráčkou Báry ze čtyřhry, Dasha dorazila prostě pozdě, přeci jenom už jsou všichni rozehranější z předešlého týdne. Kristýna Lavičková nechala zvyknout svou soupeřku na svoji hru a končí také, přitom v minulém týdnu byl její zápas výherní. Bára Palicová si zahraje s první nasazenou. 

Martin Krumich to je na samostatný odstavec a další díl knihy Vyhrávat hnusně. Po hladkém vedení v prvním setu se mu udělalo žaludeční nevolnost, zápas natahoval dlouhými pauzami, doktorem, napomenutím, zpomalenou chůzí a divadelním vystoupením, že skoro nejde chodit. Vykolejený soupeř nedokázal toho využít a Martin nakonec třetí set zvládl vyhrát 6-3. Zápas začínal na světla a končil pod světly.


             


No comments: