Friday, January 18, 2013

Australian Open 2013


Turnaj v Traralgonu ve čtvrtek končí a my přejíždíme v poledne autobusem do Melbourne. Dopoledne ještě trénujeme v klubu, kde se od 10 hodin začínají hrát taky finále dvouher. Turnaj vyhrává Danillina (KAZ) nad Lottner (GER), která byla tvrdší v úderech a důraznější v zakončení.
Bára a Katka mají volno po turnaji, Dominika a Gábi trénují hodinu a přesně v poledne usedáme do autobusu. Cesta je 200 km a ubíhá po dálnici rychle. Před třetí odpoledne jsme na hotelu Bayview v Melbourne. Oficiální hotel je asi 15 minut shuttlem od Melbourne parku. Na recepci mají všechno připravené a my jsme hned na pokojích. Robin Staněk je tady s Dušanem Karolem o den dříve než my.
Po třetí hodině jedeme taxikem do areálu Melbourne park,abychom udělali akreditace a v pátek se s tím nemuseli zdržovat a mohli v klidu trénovat. Areál je rozlehlý a junioři mají hlavní sídlo v Hisense aréně, kde je player´s lounge, šatny, desk , fyzio. Večer ještě koukáme na zápas Lucky Šafářové na kurtě 2.
V pátek trénujeme dvakrát na kurtech vedle hotelu, protože junioři mohou trénovat v Melbourne parku až od soboty. Počasí moc nepřeje, je chladno a vítr znehodnocuje hraní. Hráči mají k dispozici pití, ručníky, míče, prostě všechno co se dá mít Grandslamu. Dopoledne holky trénují údery a odpoledne hrají body. Od šesti večer je mítink, kde se všichni hráči a trenéři dozví pravidla Australian Open, včetně bezpečnosti a pravidel chování.
Rozdíl oproti jiným Grandslamům je, že hráči chodí na zápasy sami bez eskorty a jsou zodpovědný, že tam dorazí včas. V průběhu turnaje budou probíhat taky dopingové zkoušky. Hodně se bude dbát na časový limit 20 sekund mezi výměnami, toilet break pouze v nutných případech a pokud bude využita ke zdržování, muže vést ke skrečování zápasů. Pokud vlhkost dosáhne stupnice 7, může být zápas po odehrání setu přerušen, nebo pokud teplota dosáhne 37 stupňů, tak hráči dostanou po setu 10 minut pauzu mimo kurt bez koučování a kontaktu s okolím.
1.kolo turnaje je rozloženo na dva dny sobota, neděle  a 2.kolo se bude taktéž hrát dva dny pondělí, úterý. Areál je hodně rozlehlý a proklínám jít z Hisense arény na kurt 15 přes celý areál. Holky se těší na zápasy.

No comments: