Thursday, March 14, 2019

Trio Sparty míří do čtvrtfinále v Kuchingu - ITF 1


Středeční den byl ve znamení vítězství našich hráčů. Andrew Paulson vybojoval zápas ve třech setech a následující den přidal další vítězství nad Nizozemcem D.Westrate 7-5 7-5. Přitom se tito dva hráči utkali v minulém týdnu v Bangkoku. V prvním zápase se Andy mobilizoval po prvním prohraném setu a dnešní zápas se mu povedl obrat ve druhém setu z 1-4 na 7-5. Ve čtvrtfinále čeká Andyho vítěz z Thajska. 

Kristýna Lavičková pokračuje s lehčím nachlazením již druhý týden, přesto ji nedokázala zastavit Japonka S.Takebe 6-1 6-4. V dnešním zápase vyřadila Rusku M.Zhabrailovou 6-3 6-3. Situaci uklidnila ve druhém setu, kdy si zavolala ošetření na kurt. Zítra ji čeká první nasazená J. Garland (TPE).

Linda Fruhvirtová včera poslala domů druhou nasazenou T. Naklo 6-4 6-3 a dnes vyřadila Japonku M.Hasegawa 6-0 6-2. Na všechny dívčí zápasy chodí soudcovat dámské rozhodčí, často ale dochází k situaci, kdy rozhodčí si nejsou jisti rozhodnutím a odbíhají z kurtu za supervisorem se poradit. Takhle Linda čekala na rozhodnutí mezi svým prvním a druhým podání cca deset minut než hlavní supervisor dorazil a poslechl si také obě hráčky. 

Večerní program pro hráče - Pozvání na večeři jsme vzhledem k zítřejším zápasům vynechali a odpočívali jsme na hotelu. Hraní přes poledne je hodně náročné, obzvláště kdy je nad hlavou slunce a pařák. Podmínky jsou hodně náročné.



No comments: