Friday, March 8, 2019

Lavičková v semifinále, Paulson ve finále - ITF 1 Thailand Tennis Championships


Je čtvrtek ráno a v sedm  opouštíme hotel směrem kurty. Čekají nás čtvrtfinálové zápasy a naši hráči hrají ve stejnou dobu. První den vnímám, že rozehrávka našich holek postrádá větší nasazení a nejvíce to vidím při smečích, kterou tam každá dá až na třetí pokus. Únava uprostřed turnaje je běžná a bude to pěkná dřina dnes. Nic neobvyklého, když postupujete turnajem a hrajete třetí, čtvrtý zápas v řadě. Únava se prostě projeví.

Dneska začnu Andrew Paulsonem. Hrál opravdu hodně dobrý zápas s prvním nasazeným Holgrem Runne (DEN), který je i jeho deblovým parťákem tady. Andrew byl v zápase lepším hráčem a Dána přehrával aktivní hrou založenou na připraveném útoku. Zápas nakonec dospěl po třech hodinách do tiebreaku třetího setu. Ale na vítězství to nestačilo, ve dvou momentech páska přímo z podání nahrála soupeři na vítězný balon a ten toho okamžitě využil. 4-7 v tiebreaku. Andrew odehrál velmi slušný zápas. Škoda, že to nevyšlo, ale v příštím týdnu to vyjde. 

Zpátky k holkám. Bára Palicová dneska nenašla už tolik potřebných sil proti Číňance Bai a podlehla 1-6 3-6. Pro Báru turnaj končí, ale postupem do čtvrtfinále jako patnáctiletá na kategorii ITF 1, to není vůbec špatný výkon. Číňanka byla takový kluk, poskakovala tam na nohou jako Rocky Balboa a vše se snažila hrát rychle do lajny. 

Kristýna Lavičková poslala z turnaje druhou nasazenou P. Nugroho (INA) po setech 6-4 6-2. Zápas šel rychle do stavu 3-0, pak se hra srovnala na 3-3, ale do dalšího vedení už šla jen Kristýna. Rychlou hrou nepustila soupeřku k čopu a forhandem ji držela pod tlakem. Všiml jsem si jeden postřeh, že Asiatky okamžitě hrají jednu šablonu, že co nejdříve spěchají hrát do lajny a z dalšího míče chtějí hrát okamžitě druhou lajnu. Nemají variantu lajna-cross a tím, jsou často pod tlakem, když se jim ta lajna nepovede. Často to neumějí změnit a stále to opakují i když prohrávají.


No comments: