Thursday, March 7, 2019

Palicová, Lavičková a Paulson ve čtvrtfinále ITF 1 - Thailand Tennis Championships


Sparťané míří do čtvrtfinále turnaje. Třetí hrací den a holky a Andy Paulson pokračují v turnaji dále. Už chápu proč se v zimě jezdí na dovolenou do Thajska. Teplota přes den dosahuje 35 stupňů a pod přímým sluncem odhaduji, že je přes čtyřicet, ale vánek občas načechrá vzduch okolo, který se jinak skoro ani nepohne. Klimatizace běží na plné pecky, ale Evropané vysedávají raději venku ve stínu včetně nás. Místní Thajci a další Asiaté jsou častěji uvnitř pod přímou dávkou klimatizovaného vzduchu.

Zápasy jsou poměrně dlouhé na ostatních kurtech, stačí jeden třísetový a hned se program natáhne na celý den. Ve chvilku volna ťukám do aplikace Resultina k jednotlivým soupeřkám krátkou charakteristiku, abych už v příštím týdnu informace o hráčkách měl a nemusel pátrat, jestli jsem je viděl, nebo ne, jelikož vypadají všechny podobně.

Obě holky jdou dále. Barbora Palicová vybojovala zápas s domácí Thajkou 6-3 2-6 6-0.  Především klid v zápase chyběl, ale v závěrečném třetím setu soupeřka skoro nepostřehla, že během deseti minut má 0-5. Turnaj má od prvních kol na všech kurtech rozhodčí, ale ty opravdu dělají velké chyby, někdy až vědomě a hráče to dost psychicky ždímá.  Bára to ve třetím setu ustála dobře!

Kristýna Lavičková to střílí ve spodní části pavouka. Číňanka s pomalým forhandem a občas rychlou backhandovou lajnou toho moc nepochytala. Kristýna přidala dobrý servis a po setech 6-1 6-1 se šlo z kurtu.  Kristýně to tady sedí!

Andrew Paulson velmi solidní hrou přehrál Nizozemce L.Westrate 6-1 6-4 a vrátil mu tak dva roky starou porážku. Vypadá to, že to našim hráčům tady sedí. Nakonec  jen Martin Krumich podlehl druhému nasazeného Japonci S.Mitsui 3-6 4-6.



No comments: