Wednesday, March 6, 2019

Čeští hráči, sparťané postupují dále v Nonthaburi ITF 1



Máme za sebou tři dny turnaje a čtveřice hráčů jsou ve třetím kole turnaje a zítra si zahrají o postup do čtvrtfinále. Turnaj začíná dívčími zápasy od devíti hodin, což pro nás znamená odjezd z hotelu v sedm ráno na rozehrávku. Cesta minibusem trvá zhruba dvacet minut. Při příjezdu do klubu  už jsou všechny kurty plné Thajců, kteří poctivě trénují. Opravdové vedro začíná kolem desáté dopoledne, tak není vůbec špatné hrát takhle brzy.  

Barbora Palicová hrála první kolo jako jediná z našich hráček už v pondělí. Z počátečních potížích se dokázala dostat a porazila Thajku V. Vimuktananda 7-6 6-0.  Ve čtyřhře Kristýna Lavičková s Bárou prošly do dalšího kola. Dobře rozehraného debla si sami zkomplikovaly, což už směřovalo k porážce, stav 0-5 v supertiebreaku, ale nakonec to otočily a zvítězily. 

V úterý byl program opět stejný- v 6:30 snídaně a v 7 odjezd na kurty. Holky hrály na stejném kurtě po sobě. Jelikož jsou na kurtě rozhodčí od prvního kola, tak se může chodit koučovat na kurt v průběhu zápasu. Bára Palicová porazila nasazenou Japonku Kozaki 6-2 6-4 a Kristýna Lavičková vystřílela z kurtu Thajku T. Jonglertrakul 6-1 6-1. 

Ve čtyřhře se už tolik nedařilo. Holky vedly v prvním setu a měly 3 setboly, ale nakonec po prvním prohraném setu odpadly. Kristýna ještě směřovala na půlhodiny na trénink a Bára šetřila síla na zítřek. 

Člověk doufá, že něco vždy zůstane v hlavě:) Kristýna každý den čte různé taktiky na soupeřky, a pak občas při zápase pozitivně zaperlí na kurtě, a po skončení když jde z kurtu, tak dodá, že takhle o tom bodu se tam píše, jak ho zahrála. :) 

Kluci výsledkově - Andrew Paulson-N.Volonski 6-4 6-2, Martin Krumich-G.Stoupe 6-4 6-4. 



No comments: