Saturday, March 11, 2017

Když Češky vyhrávají - Indian Wells - den 3

Páteční den je za námi a české hráčky jsou ve třetím kole. Holky se dopoledne před čtyřhrou rozehrály; Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká. Zašli jsme na oběd a odpoledne pak nastoupily na zápas. Měl jsem obavu, jak se bude Katka cítit po včerejším maratónu, ale byla fajn. Ani neskučela :) 

Zapomněl jsem se taky zmínit, že je tady kondiční trenér Michal Wágner, který spolupracuje s Lucii Hradeckou a napsal pro mě zdařilo knihu Kondiční trénink pro tenis. Dneska měl zajímavý postřeh o cvičení Djokoviče, který cvičil na zrcadlově obrácené svaly na zvyšování mobility, které tady nikdo moc necvičí. Zjistím zítra více.

Holky dnes debla zvládly otočit a vybojovat, prohrávaly 4-6 2-3, ale pak se to otočilo proti Dabrowski, Watson na 10-1 v supertiebreaku. Snad se odrazí v dalších dnech k lepším výkonům.

Byl jsem taky obhlédnout pár zápasů. Tak tady je pár postřehů. E.Svitolina opět s klikou postoupila do dalšího kola. Dnes vyřadila Číňanku Wang 3-6 6-3 7-6. Jestli to bude zase stejné jako v Taipei, tak po takovémhle výsledku půjde zase daleko. Přitom v prvním setu byla dost mátožná. Wang hrála útočněji, ale proti obranářce je to náročné hrát takhle tři sety. 

Aljona Ostapenko trápila Slovenku D.Cibulkovou 4-6 6-3 4-6., ale stále hraje jako na houpačce. Ale zlepšila hodně return po lajně a forhand. Ten tlak tam má, jen musí omezit více svojí chybovost. Juniorka K. Day vyřadila nasazenou M.Lučič-Baroni 6-4 5-7 7-5. Málo kdo ví, že její maminka  mluví plynule česky.

Kristýna Plíšková je rozjetá, vyřadila nasazenou D.Kasatkinu 6-0 6-3. Zahrála s důrazem a když bylo potřeba, tak podržela míče ve hře, doběhla všechny kraťasy a vyhrála je kontra kraťasy. Pohyb hodně zlepšila a je klidnější, to je Kristýna.

Bára Strýcová porazila S.Errani 6-4 5-7 6-2, neviděl jsem a Karolína Plíšková vybojovala zápas s M. Puig 1-6 6-4 6-4. Pro Karolínu to byl určitě hodně nepříjemný a těžký los jako pro nasazenou hráčku, která hrála teprve první zápas. My jsme s Monicou trénovali a hrála hodně rychle a  pomáhala si nepříjemným  rychlým druhým podáním. Zítra pokračujeme...




No comments: