Sunday, January 1, 2017

Začínáme v čínském Shenzhenu

Přesně hned 1.ledna se začalo hrát první kolo hlavní soutěže tady v čínském Shenzhenu. Včerejší Nový Rok přivítalo jen pár trenérů dole na recepci hotelu a dneska znovu do práce. Od jedenácti hodin se začalo hrát. Pro nás to byl třetí den tady a dneska byla pěkně znát únava už od rána. 

Po hodinovém tréninku jsme zašli na oběd a v šest večer hrála Kateřina Siniaková s Jelenou Jankovič čtyřhru proti Konta, Bacsinszky 7-6 6-3. První set trval hodinu, několikrát muselo rozhodovat jestřábí oko, které někdy ukázalo míče, které dopadaly s jistotou kousek jinam, ale na obrazovce se zobrazovaly jako přesné míče na lajnu. Další kolo čtyřhry se bude hrát až ve středu.

Ve dvouhrách postoupila do druhého kola loňská finalistka A.Riske, které zvítězila nad domácí Číňankou L.Zhu 7-6 7-6. Zhu vůbec nehrála špatně. Další Číňanka Q.Wang porazila E.Rodinu 6-2 6-3. 

Zítra se představí top 10 hráčky. Simona Halep s Jankovič. Halep tady trénuje pilně už od středy. Johana Konta s Buyukakcay budou zahajovat na centr kurtu. Angličanka je tady s novým trenérem. Agnieszka Radwanska bude hrát poslední zápas s Duan a Kateřina Siniaková nastoupí s Peng na centr kurtu jako třetí v pořadí. 

Ve čtyřhře začala platit nová přihlašovací změna. Do turnaje se zapisuje čtyřhře taky dopředu a prvních deset párů má garantovanou účast a čtyři páry se mohou zapsat na místě, kde singlistky mohou využít svůj singlový žebříček.  


No comments: