Wednesday, January 4, 2017

Siniaková a Plišková ve čtvrtfinále v Shenzhenu


Ve středu se Sparťankám dařilo. Pro nás to byl nádherný den s fantastickým zakončením. Kateřina Siniaková přehrála čtvrtou hráčku světa Simonu Halep 6-3 4-6 7-5. Troufám si říci, že opravdu přehrála. Simona nebyla tak nebezpečná, ale čekala spíše nato co Katce nevyjde, ale tady se projevily zkušenosti z loňské Asie, kde Kateřina sehrála sice prohrané, ale cenné zápasy s top hráčkami, jako Kerber, Wozniacki. Dá se se všemi těmito hrát a důležité je se před nimi nerozklepat.! 

Zápas byl dlouhý, ačkoliv se mohlo skončit po dvou setech. Za stavu 6-3 4-3 byla výhoda na 5-3, kde přišlo menší zaváhání kraťasem. Jelena Jankovič pak za námi přišla po zápase a říkala proč to Katka, tak zahrála, že mohl být konec o hodinu dříve. Ve třetím setu se povedlo proměnit druhý mečbol a opět to muselo být aktivní hrou. Ten první Kateřina moc nechávala na soupeřce rozhodování a ta ji za váhání potrestala. Ale ten druhý ji tlakem už přinutila k chybě. Po zápase se šlo za tři hodiny na čtyřhru. 

Vítězství chutná, pár lidí vám pogratuluje, máte radost a večer se chystáte už na zítra. Protože další zápas nezačíná až zítra na kurtě, ale už tento večer si připravujeme myšlenky na příštího soupeře. 

Před Kateřinou Siniakovou hrála Kristýna Plíšková, která doslova deklasovala soupeřku z kvalifikace K. Chang (TPE) 6-1 6-2. Kristýna výborně servírovala a ze hry nedávala šance. Zítra se utká o postup do semifinále s J.Konta.

Srandovní bylo sledovat zápas Italky Camila Giorgi s Číňankou S. Zheng. Italka už svého otce asi do boxu nepouští a otec seděl na tribuně v první řadě, kde neustále impulzivně gestikuloval, vztekal se, nadával, pak fandil, že to byla komedie. Pod tímhle se opravdu nedá v klidu hrát a divím, se že se otcové nepoučí. Giorgi nakonec zvítězila 6-7 7-5 6-4. 

V posledním dnešním zápase zvítězila Srbská kvalifikantka N. Stojanovič (roč.96) nad Tunisankou Jabeur 4-6 6-3 6-3. Stojanovič vede bývalý trenér od Kovinič a dříve vychoval Jelenu Jankovič.



No comments: