Thursday, January 19, 2017

Proč by měli junioři sledovat Australian Open 2017- I.díl

Našel jsem zajímavý článek. Není to o tom jen sledovat skóre zápasu, ale pro naše juniory je dobrý se podívat co hráči přesně dělají za pohyby a jak se chovají. Viz níže.

Australian Open 2017 je v plném proudu. Pro mnoho fanoušku z Evropy je to velký časový posun, ale díky stanici Eurosport se dají sledovat zápasy i v přijatelnější časy. Australian Open taky nabízí aplikace, nebo live score, články, kde je všechno aktuální.

Proč by vaši junioři, nebo mladí hráči měli sledovat tyto zápasy? Co se mohou naučit pozorováním těch nejlepších hráčů na světě? 

Johan Kriek, dvojnásobný vítěz z Australian Open (1981,1982) a současný trenér juniorů, " Vždycky říkám dětem, podívejte se na práci nohou: kdy hrají z otevřeného postavení a kdy hrají ze zavřeného? Sledujte jejich řeč těla. Vedení zápasů - to znamená kdy hrají tvrdě a kdy naopak měkce, kdy zahrávají lob - to je taky důležité si uvědomit. Tyto statistiky o vítězných míčích proti nevynuceným chybám mohou pomoci hráčům pochopit, jak je vytvořena nejlepší světová chyba, a tím pomoci mladým hráčům zvládnout jejich očekávání ohledně v jejich hře."

Australská rodačka a současná WTA trenérka Sarah Jane Stone se dělí o názor, " Většina dětí se dnes dostatečně nekouká na tenis. Je to opravdu důležité, aby se hráči stali studenty hry. Tím, že sledují profesionální zápasy, se mohou naučit tolik o tenise. Jak hráči reagují mezi výměnami, jakou rutiny hráči si udržují a jak si vytváření body - to všechno jsou důležitá ponaučení, která se mohou hráči naučit pouhým sledováním hry."

Podle otce Steve Johnson amerického hráče Stevie Johnson a vysoce respektovaného vývojového trenéra, " Obvykle jsem chtěl říci lidem, aby sledovali pouze jednu osobu, zejména jeho práci nohou, a přijít na to co zkoušejí aby vyhráli bod. Jaké vzory jsou úspěšný/a které ne. My všichni máme tendenci se koukat pouze na míč. Druhá rada je být nad úrovní kurtu vzadu. Snadněji řeknete, než to zahraje a proč to tak zahraje. Zatím v tomto roce byl Stevie velmi dobrý v pohybu, než se to lámalo v bodech, které nevyhrál. To je velmi velký posun dopředu, jak se zlepšit."

Takže klidně si k tomu dejte jídlo a sledujte klady v televizi. Je to skvělý způsob pro juniorské hráče s cílem zlepšit nejen technickou stránku jejich hry, ale i taktickou a mentální stránku. Povzbuďte své dítě, aby nějaký čas v průběhu příštích týdnů studoval hru a skutečně se přiučil něco od svého oblíbeného hráče. To se vyplatí pro budoucí úspěch i mimo hřiště.






----------------------------------
Překlad článku - Why your junior should be watching The Aussie Open - odkaz zde
autor: Lisa Stone, January 16th 2017






No comments: