Friday, January 6, 2017

Kateřina Siniaková má další skalp top hráčky - Zítra o titul na Shenzhen Open


Zítra zbývá udělat poslední krůček. Dneska se to Kateřině Siniakové v Číně vyvedlo a nenechala se ani vyvézt z toho, že ji světová desítka J. Konta prvních pět gamů metla. Na co Angličanka sáhla to ji tam spadlo, ale tohle nemohlo fungovat pořád. Po prohraném prvním setu 1-6 se Katka vrátila na kurt a ve třetím gamu využila zaváhání Konty na servisu, postupně zrychlila hru a s breakem vyhrála druhý set 6-4.

Ve třetím setu se povedl hned získat break na podání soupeřky, ale ta se nevzdala a zabrala následují tři gamy. Stav pro Angličanku byl 3-2, když se ji více dařilo být aktivní, k tomu získala vedení na 4-2, ale Kateřina má z loňského roku bilanci 17 vyhraných zápasů ve třech setech. Stáhla vedení na 3-4, 4-4 k tomu se dostaly do hry nové míče a Konta nedala hned třikrát první servis do hry a to byla šance na zisk breaku, kterou Katka využila. Za stavu 5-4 získala game čistou hrou a zakončila esem ven z dvorce. Zápas nahoru a dolu a s výborným obratem. Konta výborně hrála z backhandu, krasně je nízko v kolenou a hraje nízko nad sítí, tím ji to lítá hodně rychle. Po zápase nám gratulovala k výborné hře Katky v jídelně.  

Ve finále se utká s Američankou Alison Riske. Ta ve druhém semifinále porazila Italku Camilu Giorgi 6-3 6-3. Italka svůj forhandový dynamit nestihla vybalit a v zápase musel být její otec vykázán ven z jejího player boxu pro nevhodné chování na tribunu, kde nechybělo k tomu, aby ho vyvedli ven. Svými emocemi, tím dneska podle mě pokazil výkon své dcery. 

Připravujeme se na zítřejší finále. Já jsem si zaběhal 7 km a zaplaval 1 km v bazénu a po večeři jsem stihl ještě masáž. Katka odpočívala na hotelu. Po zápase měla ještě povinnosti s médii a musela na autogramiádu. 


Níže dole doplňuji foto příběh, když se chovají rodiče nevhodně. Někdy je to k smíchu, ale pak  je to ostudné. Je to takové zamyšlení pro rodiče, když nedokážou ovládat své emoce, jestli mají být přítomni při zápasech svých dětí, nebo jestli náhodou k lepšímu výkonu svého potomka nepovede, třeba procházka v parku v průběhu celého zápasu. Často se mi pak dostává z českých turnajů, že někdo pokřikuje na svého syna, že ho zmlátí, nebo že dostane do držky doma. Jak pak můžete hrát, když víte co vás čeká doma :)

 1. Stav 3-6. Otec Giorgi stále v boxu          2. Přichází supervisor, takhle se nemůžete chovat
 3. Nemohu se na to dívat                  4. Tak co půjdem. Tady nemůžete pokřikovat a gestikulovat
 5. Kde je pappa ?                                      6. Vyběhl na tribunu
 7. Bude chvíli klid ?                                  8. Sedí nahoře cca 3 minuty
9. Nebude, musím jít blíže dolů                  10. Tak tady vidím lépe a mohu zase mluvit



Philadelphia roll 300x250 | Sushitime.cz

No comments: