Saturday, January 7, 2017

Kateřina Siniaková - první WTA titul# Shenzhen Open


Na opravdová vítězství musíte být připravený. Tohle jsem psal po finálovém zápase v loňském roce v Tokiu - zde. Tenkrát to nevyšlo. Dnes Katka byla připravená zvítězit a projevují se tak získané zkušenosti z loňského roku a mimořádná příprava na Spartě. Vždy, když vstupují Sparťané do areálu TK Sparty skrz recepci, tak nad hlavou máme všichni nápis, " K mimořádnému výkonu, předchází mimořádná příprava". Tenkrát to tam nechal dát bývalý PR manažer Jirka Tichý. Tohle nám pomáhá se kvalitně a konkrétně připravovat na velké věci. 

Kateřina Siniaková získala svůj první WTA titul v kariéře. Zasloužila si turnaj vyhrát, když cestou do finále vyřadila dvě hráčky ze světové Top 10, Halep, Konta, se kterou se ji povedl obrat z 2-4 ve třetím setu, dále v první kole domácí Peng a ve čtvrtfinále naopak potvrdit vítězství s kvalifikantkou Stojanovič. 

Dnešní soupeřka si taky dnes zasloužila vyhrát. Ve čtvrtfinále vyřadila první nasazenou Radwanskou, světovou trojku a v loňském roce tady taky hrála finále. Američanka Alison Riske vstoupila do zápase lépe, ale Kateřina ze sebe naštěstí dostala nervozitu rychle, a to během třetího gamu a vyhrála první set 6-3. Ve druhém už vedla 4-1, ale nakonec nechala Alison se přiblížit na dostřel 4-3. Katka za stavu 5-4 servírovala na vítězství a proměnila hned první mečbol. 

Díky všem, co jste nám fandili. Díky lidem co seděli s českými vlajkami v hledišti. Byli jsme tak unavený, že jsme se v útrobách stadionu nedokázali ani pořádně radovat. V Shenzhenu se nám líbí, jsme tady po třetí a když to půjde, budeme tady zase. Když se Katka posune výše, dostane určitě přednost příští rok Brisbane, ale Shenzhen bude vždycky náš turnaj. 

Díky moc všem za podporu! Už jsme na letišti v Hongkongu a míříme do Melbourne. Díky!!!


No comments: