Saturday, January 2, 2016

Začínají WTA turnaje - začátek sezóny

Začínají první tři turnaje v nové sezóně a hráčky se začaly těsně po vánocích přesouvat do Asie a Austrálie. Někdo zvolil přesun rovnou do časového pásma Austrálie, kde se hraje v Brisbane, nebo na Novém Zélandu v Aucklandu, někdo zvolil variantu postupného přesunu a změnu času po částech do čínského Shenzhenu, kde je rozdíl času + sedm hodin oproti evropskému. Dále dolů je to další plus tři hodiny.
Nejvíc stejně záleží kam se dostanete do soutěže. Z trojice turnajů je Brisbane nejsilnější, kde je dotace 1 milion dolarů, následuje Auckland s 250 tisíci, kde je vyšší cut a třetí Shenzhen, který má půlmilionovou dotaci. V Shenzhenu jsou první dvě nasazené Petra Kvitová a Radwanska, v Aucklandu Venus Williams a Ivanovič.
Rozdíl je v kvalifikaci, kde na postup do hlavní potřebujete všude vyhrát tři kola, pouze v Shenzhenu stačí dvě vítězství. Pro hráčky, které cestují na kvalifikaci Australian Open a jsou kolem 180.místa WTA, je to vždy obtížné rozhodování. Poslední hráčkou kvalifikace na AO je na 200. místě. Ještě je tu jedna alternativa turnaje ITF Pro Circuit s dotací 25k, který se hraje v Hongkongu a dá se využít před kvalifikací AO. Vloni byla dotace tady toho turnaje vyšší 50k. Tuto variantu letos volí Kristýna Plíšková, která mimochodem vůbec ted' nehraje špatně.
My jsme zvolili první turnaj v Číně a 29. prosince jsme odletěli do Hongkongu....

No comments: