Monday, January 4, 2016

Shenzhen Open WTA - den 1

Kateřina Siniaková do druhého kola, večerní párty
Postup do druhého kola vybojovala dnes Kateřina Siniaková nad Rumunkou Andree Mitu 6-3 6-3. Katka nasázela 11 es za zápas a Rumunka při jejím prvním servisu uhrála pouze čtyři body za celý zápas. Ve druhém setu ubránila svoje podání z 15:40 kdy se hrálo hodně dlouho a následně byla stejně po celý zápas lepší. V dalším kole se utká se Zarinou Diyas

Růžové Lotto v akci
Dnešek byl taky růžový. Hráčky co mají za oblečení Lotto nastoupily v letošní nové kolekci, která je kompletně růžová. Chvílemi to až "pálí" do očí. Lotto si asi moc nelámalo hlavu, že hráčky jsou tak lépe vidět pro soupeřky na druhé straně kurtu. Hráčky Riske, Mitu, ale i Katka Siniaková dnes zářily na Shenzhen Open růžově. 

Další zápasy Annika Beck měla rychlý start proti Američance Alison Riske. Vedla hned 3-0, nakonec set získala set v tiebreaku, ale další dva sety byl Riske lepší a bylo vidět, že má více energie v sobě. 2-6 3-6 pro Američanku. 

Maďarka Timea Babos s Ruskou E. Rodina 6-3 6-2. Timea taky nezačala dobře z 0-3 se vzpamatovala rychleji. Na centrálním kurtu si poradila nasazená trojka Begu (Rou) se Španělkou Arruabarrena 6-3 6-2 a Němka Friedsam zneškodnila Srbku Jovanovski 6-0 6-3. 

Lotyška Sevastová směřovala do druhého kola, když vedla s čopařkou Niculescu 6-1 3-0, ale postupným kolapsem podlehla v dalších setech 4-6 3-6. 

Pak už jen ve výsledku Hsieh-Duan 6-4 7-5 a Diyas-Zhang 6-4 7-6.

Večerní player´s párty.
Někdy to hráčky vnímají jako nutnou povinnost, ale je to poděkování ke sponzorům turnaje, bez kterých by se turnaje nemohly pořádat. V Shenzhenu se na pódiu sešly vedle sebe první dvě nasazené hráčky Petra Kvitová, Radwanska, dále wimbledonská finalistka z roku 2014 Eugenie Bouchard a dvě Čínské hráčky, které poděkovaly sponzorům a zapózovaly společně fotografům.

Poté vystoupili s rudými prapory čínští bojovníci, kteří ukazovali bojové umění s tancem. Občerstvení bylo bohaté od sushi, ryb, krevet, až po dezerty s ovocem. Po deváté večer byl konec.

https://www.youtube.com/watch?v=J5jR-P90oLo

No comments: