Thursday, January 7, 2016

V semifinále Radwanska v Shenzhenu, Bouchard končí - WTA den 4

Čtvrtfinálové zápasy skončily posledním zápasem po sedmé večer. Hráčky ráno ještě zvažovaly, jestli v případě proher budou stíhat přesuny do kvalifikacích v Hobartu, nebo v Sydney. Je to dálka a v podstatě ti co odletěly, tak jdou zítra po více než deseti hodinách letu rovnou z letadla na zápas. Některé se ještě odhlásily před zápasem a někdo po zápase.
První zápas vybojovala ve třech setech Američanka Alison Riske nad Estonkou Annou Kontaveit ve třech setech 6-1 3-6 6-3. Riske měla 79% úspěšnost prvního podání a z něho vyhrála 41 bodů z 53. Kontaveit dala sedm es za zápas, ale ve třetím setu byla horší.

Timea Babos zastavila rozjezd Eugenie Bouchard. Dvakrát 6-4 6-4 pro Maďarku a Biuchard může v klidu letět do Hobartu. Bylo zajímavé ji poslouchat na tiskovce. Na dotaz čínských redaktorů:  " Jaká to byla pro ni zkušenost v loňském roce se pohybovat na nižších patrech žebříčku"? Odpověděla " Neohlížím se dozadu co bylo, ale pořád koukám dopředu co přijde". " Nikdy nejsem spokojená pokud turnaj nevyhraji". Babos "střelnici" zládla.

Agnieszka Radwanska si poradila s Číňankou Qiang Wang 6-3 6-2. Výsledek vypadá hladce, ale docela se nadřela. Wang hrála bez zábran, dostávala se do příležitostí a mohla si uhrát i lepší výsledek. Určitě půjde nahoru výkonnostně.

Kateřina Siniaková podlehla Němce Anna-Lena Friedsam 4-6 6-2 1-6. První set rozhodl hned úvodní break Němky, která si ho už vzít nenechala. Opírala se o svůj servis, který létal v půměru kolem 170 Km/h. Ve druhém si Katka držela vedení 5-0 a 6-2. Ve třetím setu bylo škoda vedení 1-1 40:0, tím se set poznamenal až do jeho konce. Němka už byla nabitější. Zůstáváme do soboty a přesouváme se rovnou do Melbourne. 

Zítra hrají v Shenzhenu . Babos-Riske a Radwanska-Friedsam

Tenis živě - Shenzhen Open - najdete zde:
Tenis živě - Brisbane - najdete zde:
Tenis živě  . Auckland - najdet zde:

No comments: