Friday, January 8, 2016

V Shenzhenu finále Radwanska-Riske - den 5

V pátek byly na programu obě semifinále. Počasí přálo, přes dvacet stupňů a hrálo se jen na centrálním dvorci. Ale dnes spíše o chybě supervisora, který udělal chybu a už v osm ráno volal Katce na pokoj.
Regule WTA jsou přísná, ale supervisor nám tvrdil každý den jinou variantu, než to nakonec zvoral. V případě, že hráčka dohrává turnaj a na dalším se kryje s kvalifikací, tak má stále možnost se přihlásit, nebo odhlásit bez pokuty do ukončení sign in. Ale pokud  zůstane přihlášená v kvalifikaci a v současném turnaji prohraje, tak musí na kvaldu jet. Nikoho už nezajímá, jestli ze Shenzhenu do Sydney to je patnáct hodin cesty.
Prostě další den musí být na místě a hrát. WTA tomu říká travel plan za který je zodpovědná každá hráčka. Pro představu se jedná o pokutu 2.500 usd v kvalifikaci v Sydney.  Supervisor jeden den nám říkal variantu, odhlásit se před koncem sign in a druhý den v klidu dohrajete zápas a pak se rozhodněte. 
Ale zpátky k zápasům. Alison Riske porazila Timea Babos 6-2 6-4. Očekával jsem výhru Maďarky, ale Riske to zvládla. Na to, že Američanka byla před dvěma zápasy zralá na přesun do Austrálie, když prohrávala 1-6 0-4 s Hsieh, tak je to neuvěřitelný.
Druhý semifinále Agnieszka Radwanska - Anna-Lena Friedsam 6-2 6-4. Němka byla poloviční oproti včerejšímu zápasu s Katkou. Už ji nelétal první servis v průměru 170km/h, ale Radwanska, která hraje na umístění úderů, než silou na ní platila.

My jsme měli den volna, regeneraci a na večer jsem vyrazili do čínských obchodu. V některých se dá platit evropskou kreditkou. Zítra nás čeká přesun tři hodiny autem do Hongkongu a další deset hodin letu do Melbourne. Skoro všechny lety jsou plné a dostat se do letadla je někdy oříšek. Já zatím nemám letenku. 

No comments: