Monday, January 4, 2016

Shenzhen Open WTA - postup z kvalifikace


V neděli se dohrála kvalifikace, odkud postoupily čtyři hráčky do hlavní soutěže. Mezi nimi i Tereza Smitková, která doplní v hlavní soutěži další dvě české hráčky Petru Kvitovou a Kateřinu Siniakovou. V kvalifikaci stačilo vyhrát dva zápasy oproti kvalifikacím v Aucklandu a v Brisbane, kde hráčky musí vybojovat tři výhry. Dnešní déšť přesunul všechno do haly, která je vzdálená jen pět minut pěšky od venkovních kurtů.

V kvalifikaci musela hrát i Kazaška Shvedová (WTA 67), která se zapomněla přihlásit včas a musela tak do kvalifikace, kde byla první nasazená. Na kvalifikaci hodně nebezpečná hráčka, během roku se hodně kondičně zlepšila a v prvním kole prohrála snad jen deset míčů za zápas, ale po něm si přidávala dost rychlých sprintů na běžícím páse v posilovně.

V kvalifikací prošla Tereza Smitková, která včera otočila zápas v prvním kole z 3-5 na 7-6 ve třetím setu s Thajkou V. Wongteanchai. Dnes si v hale poradila s Rumunkou Tig 7-6 3-6 6-3.

Dnes každá hráčka měla k dipozici 45 minut na trénink ve čtyřech na jednom kurtě. Co jsem zahlédl, tak Radwanska, ale i asi Petra Kvitová mají jen kurt pro sebe. Katka trénovala s Vekič, vedle na půlce hrála Bouchard s Kontaveit. Bouchard hraje v prvním kole s Vekič, když zjistily, že jsou spolu na kurtě, tak Bouchard trénink nedohrála a po servisu odešla z kurtu, aby na ni Vekič nekoukala asi :))))

Zítra začíná 1. kolo

No comments: