Saturday, January 16, 2016

Australian Open - kvalifikace

Nasazené hráčky v hlavní soutěži mají samozřejmě lepší podmínky. Od lepšího check in na  hotelu, po VIP salónek v jednatřicátem patře hotelu až po možnost trénovat po celý týden jen v areálu. Už jsem zmínil, že na Tennis Australia je vyvíjen obrovský tlak ze strany Číny a Asie, aby se turnaj přesunul jinam. Australian Open, tak vylepšuje podmínky pro hráče, které jsou neuvěřitelné a dalších Grandslam jsou naprosto zoufalé. Proto je Australian Open nejoblíbenější Grandslam u hráček tipuji. 

Hráči mají auto i pro svůj doprovod, na jiných grandslamech to nejde. Příspěvěk na letenku, bez limitní čerpání karty na jídlo. Letos to je poprvé, asi se budou divit po skončení turnaje, kolik toho kdo projedl. Vouchery na sportovní akce, na Uggy boty, do obchodní domu Mayers a další. Na ostatních Grandslamech Vás jen odvezou na hotel striktně, karta s limitem na jídlo sotva šedesát euro, jedno tričko a vše. :)

Čínská invaze 
Kvalifikace skončila a postup do hlavní soutěže si zajistily tři Číňanky Q. Wang, Y.Wang, Zheng a to další dvě Zhu a K. Zhang prohrály o postup poslední den. Z našich hráček postoupila zaslouženě Kristýna Plíšková, která hraje opravdu dobře teď. Číňanka Q. Wang už hrála dobře v Shenzenu, kde potrápila Radwanskou ve čtvrtfinále. 

Další postupující jsou spíše Evropanky - stále se zlepšující Sevastova a Paszek. Dále Sakarri, která drží více míč ve hře a běhá, s jednoručem Golubič, která vyhrála první 25k v letošním roce v Hongkongu. Ukrajinka Zanevska a Američanka Gibbs. Poslední dvě postupující jsou Asiatky Osaka, Kumkhum. 

Poslední dva dny stahujeme trénování do jedné fáze. Od pondělí budou teploty stoupat. 

No comments: