Tuesday, January 19, 2016

AO - čínská invaze do 2.kola - den 2

Dnes se dohrávala spodní polovina pavouka prvního kola. Ze čtveřice Češek postoupily dvě, naopak končí nasazená Halep i Williams, a čínská invaze pokračuje do druhého kola turnaje. Dnešní den přinesl teploty přes 35 stupňů.

Dále pokračují Strýcová a Allertová
Zápasy jsem neviděl všechny, ale Bára Strýcová musel hrát dobře, když vyřadila nasazenou Francouzku C. Garcia 6-2 6-4. Garcia, když může, tak to hrne v kurtě, když si ji hráčka dostane za kurt, tak se s ní dá hrát. Denisa Allertová vybojovala zápas s Američankou Mattek-Sands 6-4 6-7 6-3. Petra Cetkovská podlehla nasazené S. Lisicki 4-6 4-6. Kateřina Siniaková bojovala proti Švýcarce Bacsinszky 3-6 5-7. Šance na zvrat v zápase byly, ale při dotažení stavu na 5-5 přišly příliš lehké chyby od Katky. 

Číňanky pokračují do druhého kola
Celkem je v hlavní soutěži pět Číňanek z toho čtyři vybojovaly postup do druhého kola. Herně jsou hodně pracovitý proto se s nimi hraje špatně. Zatím občas ještě nemají tak dobré rozhodování při řešeních ve hře, ale postupně se čínský tenis neustále zlepšuje. Včera postoupily Han hrající na volnou kartu a Q. Wang. Dnes Zhang vyřadila hned druhou nasazenou Halep 6-4 6-3. Zheng deklasovala Němku Witthoeft 6-1 6-2. 

Končí nasazená Halep i Venus Williams
Na Halep bylo vidět, že není ve své kůži. Kazila zbytečné míče, které dříve s přehledem zahrávala. Angličanka Konta poslala domů Venus Williams 6-4 6-2.

Zítra budou zajímavé zápasy
Zítra si to rozdají dvě bývalé vynikající juniorky Konjuh a Kasatkina o to, kdo se potká v následujícím kole se Serenou Williams. I to je pro ně motivace. Na zápasy vede Konjuh 2:1, ale ten poslední vyhrála Kasatkina vloni v New Yorku 6-4 6-4.


Ruska Gasparyan má skalp Errani z prvního kola a bude hrát s Japonkou Nara. Další Ruska Putintseva má taky skalp z předešlého kola a to Wozniacki, které úplně vnutila pinkání vysokých míčů. Je houževnatá a potvrdí své vítězství nad Číňankou Han?

Radwanska-Bouchard bude zajímavé, dále Kristýna Plíšková -Puig, ta byla ve finále v Sydney v minulém týdnu. Němka Friedsam bude hrát s Číňankou Wang a Petra Kvitová s Gavrilovou

No comments: