Monday, January 18, 2016

Australian Open - den 1

Kristýna Plíšková je ve formě
Už jsem to říkal v minulém týdnu i když prohrála v semifinále 25k v Hongkongu před týdnem. Kristýna se vylepšila a postupem z kvalifikace do druhého kola to potvrzuje. Včera vyřadila ve večerním zápase v Rod Laver Aréně domácí Samanthu Storu 6-4 7-6. Za stavu 5-4 v tiebreaku se mi líbil obzvláště servis na tělo od Kristýny. Na Spartě je to vidět, že se vylepšila hodně kondičně, u úderů je pevnější a nevlaje u nich a rázem šla nahoru taky úspěšnost servisu po celý zápas.

Mladé naděje
Lotyška Ostapenko už vedla 6-3 4-0 s Hsieh z Tajwanu a přesto se nechala rozdrbat hrou soupeřky, která hraje krátce a hodně rozdrbává. Ostapenko už třetí set nezvládla 1-6. Kasatkina nechala hodně vykazit nasazenou Schmiedlovou 6-3 6-3. Přes delší údery měla šanci, ale moc chybovala. Konjuh se naopak proti Ursule Radwanské rozehrála 0-6 6-4 6-3 a Belinda Benčič to měla pod kontrolou s Riske 6-4 6-3. Hodně ji píše servis, kterým si uhrála dva body setbally v prvním setu.

Čínaňka Qiang Wang porazila nasazenou Stephens 6-3 6-3. Ale pozor, Wang prošla slušně kvalifikací, kde vyhrála tři zápasy a v čínském Shenzhenu slušně trápila první nasazenou Radwanskou ve čtvrtfinále.

Překvapení jsem očekával od Krunič, která mohla porazit Bouchard, ale vedení s breakem 3-2 nevyužila a pestřejší hru čopem a kraťasem nevyužila pro Kanaďance. Naopak Ruska Kulichkova, která hraje jednotvárnou hru na pár úderu vyřadila nasazenou Petkovič 7-5 6-4. Slovenka Rybáriková otočila zápas s mečbolu proti Wickmayer 3-6 6-3 7-5.

Zítra budou napínavé zápasy Osaka-Vekič. Mladičká Japonka si zahrála už exhibici hvězd na loňském Masters. Američanka Duval se vrací po roční pauze (nemoci nádoru) a bude hrát proti Svitolině. Překvapí Angličanka Konta Venus Williams ? Kateřina Siniaková může překvapit Baczinsky.

No comments: