Wednesday, January 6, 2016

Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále v Shenzhenu - WTA den 3

Po třech dnech vysvitlo konečně slunce a všechny zápasy se odehrály venku. Dnes se žádné překvapení  nekonalo, snad jen Němka A. Friedsam vyřadila třetí nasazenou Rumunku I. Begu 7-5 3-2 skreč. Ale ten zápas byl od začátku hodně vyrovnaný. Friedsam, co se vrátila po zranění kotníku, je hodně nebezpečná a vše hraje na dvěstě procent. Begu po prohraném setu měla dost. Obě servírovaly výborně a vše hrály forhandem a k backhandům se moc navzájem nepustily.

Američanka A. Riske byla zralá na odpis a pak, že se nedají vyhrát ztracené zápasy. 1-6 0-4, nevím jestli ještě něco v gamu pro S. Hsieh bylo, přesto zápas otočila z 1-6 7-5 6-1. Zde platí heslo, " nic není rozhodnutého dokud není odehraný poslední míč v zápase"

V dalších dvou zápasech favoritky nezaváhaly. A. Kontaveit porazila S. Zheng 6-1 6-2 a Maďarka T. Babos poslala z kurtu čopařku M. Niculescu 6-1 6-4. Kanaďanka E. Bouchard se vrací do lepší formy, dnes porazila na centru Američanku N. Gibbs 6-4 6-2. První nasazená A. Radwanska domácí Číňanku S. Zhang 6-1 7-5. Kolem Číňanek se motá spousty cizích trenéru z Evropy a Ameriky. Předposlení zápas Q. Wang-V. King 7-6 6-3. 

Kateřina Siniaková porazila Zarinu Diyas 6-0 6-4. Víte, že jeden z prvních trenérů Zariny byl na Spartě Jiří Heřman? Ano Zarina žila skoro více než deset let v Praze. Katka na ní byla výborně připravená a podařilo se ji zachytit zlepšení Zariny ve druhém setu a tak si zahraje letošní první čtvrtfinále na okruhu WTA. 

Ve čtyřhře se tak nedařilo a holky  Katka a Věra Duchevina podlehly po osmi mečbolech Rumunkám Tig, Mitu 17-19 v supertiebreaku. Hráčky co hrají zítra v Shenzhenu budou zvažovat přesun na kvalifikaci do Sydney. Dá se říci, že to je hodně náročné.

Zítřejší čtvrtfinále- Riske-Kontaveit, Estonka hraje zatím lépe a v prvním kole vyřadila nebezpečnou Shvedovou, ale pozor někdy hraje jak se vyspí. Bouchard-Babos - zápas bude střelnice, ale Genie je pořád zkušenější než Timea. Radwanska -Wang. Siniaková-Friedsam. 

Všechny zápasy se hrají na centrálním dvorci . Sledovat živě zde: 

No comments: