Monday, July 1, 2013

Děvčata ve 2.kole Wimbledonu

V druhém týdnu Wimbledonu odstartovala soutěž juniorů. Kvalifikace se odehrála na kurtech v Roehamptonu a do areálu All England Club se junioři dostali až v sobotu ráno. Někteří junioři už měli zápas 1.kola tentýž den, tak se ani nemuseli "stihnout" rozkoukat. 
My trénujeme na zadních kurtech přes ulici, kam chodí jen junioři a profi hráči jsou na Aorantge přímo v areálu. V Roehamptonu jsou kurty na louce, tady jsou rychlejší a míč rychleji sjíždí dolů. Potkávám Evu Slaninkovou, která je zde s Lukaszem Kubotem. V pozdním odpoledne hraje na kurtě číslo dva Klára Zakopalová s Na Li. Klára hrála dobře dokonce vedla 5:4 ve třetím setu, škoda, že to nedotáhla dokonce a podlehla 7:9. Vždy je dobré mít na trávě první tlak. Jakmile Vás soupeř rozpohybuje do stran, tak se většinou z těch "kleští" už nedostanete. 
V neděli je ve Wimbledonu volný den. My dopoledne trénujeme a pak trávíme hodinu v posilovně. Břicho, záda, expander, kolo, strečink, nikdo nic nevynechá a mezi juniory makají dospělí. Naďa Petrová, nebo Laura Robson. Na tréninkových kurtech returnuje Serena Williams, returnu věnuje více než hodinu. Snad pokaždé když jdu okolo, tak returnuje. 
Děvčata jsou ve druhém kole. Tři naše děvčata hrála v sobotu. Gabriela Pantůčková zvládla zápas s Japonkou Hikari Yamamoto 6:3 6:2, zápas se hrál jako poslední v areálu. Marie Bouzková podlehla po velkém boji Italce Alice Matteucci 6:7 6:3 6:8. Kateřina Siniaková diktovala tempo hry s Ruskou Alina Silich 6:3 6:2. Pouze jeden zápas našich se hrál v pondělí, kdy Barbora Krejčíková převálcovala "mladičkou" Gabriella Taylor 6:1 6:1. 
A překvapení turnaje.... vyřazení Aljony Ostapenko v 1.kole Angličankou Dart 4:6 6:7. Určitě hodně těžké 1.kolo loňské jedničky Townsend s Shymanovich (97´). Běloruska má poslední dobou formu a těží z fyzické síly. Nakonec Taylor Towsend zvítězila 6:7 6:4 7:5. Zverev (Ger) předvádí velké zlepšení a jeho vítěznou šňůru nezastavil ani dnes Elias Ymer, 7:6 7:6.
Dneska jsem měl možnost díky Heleně Sukové poznat legendu Ruského tenisu Olgu Morozovou, která žije v Londýně. Příjemné popovídání o tenise. 

No comments: