Friday, July 26, 2013

Bára Krejčíková dále o medaile

Páteční den byl den odjezdů z turnaje. Ráno se vydali do Prahy Gábina a Eva s Bobem Machovským. Odpoledne vypadl poslední Slovenský reprezentant Jakub Oravec a Slováci odjeli taktéž. Na Belindu Benčič se dorazila podívat Melanie Hingis, ta svedla maratón se Španělkou Sorribes Tormo. 
Kateřina Siniaková si ve čtvrtfinále nedokázala poradit se Švýcarskou K. Kennel a podlehla 2:6 6:7. Dneska nic "nevycházelo" a Kennel jen hrála vysoké míče do kurtu, které dělaly Katce potíže. Takové zápasy jsou a budou. Je to škoda, ale jede se dále!
Bára Krejčíková si poradila s další Švýcarskou N. Stadler 6:1 6:2 a postoupila do semifinále, kde už má zaručenou minimálně bronzovou medaili. Od začátku soupeřku "válcovala", která nestíhala fyzicky ani silově Báře. Zítra se Bára utká o postup do finále s Belindou Benčič.
Dlouhé maratóny při teplotě kolem 30 stupňů odehrály Benčič- Sorribes Tormo 2:6 6:2 6:3. Španělka vedla 2:6 0:2, ale přesto to Belinda vybojovala. V hledišti jí fandila maminka od Martiny Hingis Melanie. 
Druhý maratón vybojovala Belgičanka E. Mertens, když nečekaně porazila A. Konjuh 6:4 1:6 6:1. Mertens, vloni nenápadná hráčka spíše průměrná, ale hodně pracovitá a na každém turnaji jsem jí viděl pořád trénovat se letos hodně posunula dopředu. Pamatuji si vloni, jak hrála v zimě v Přerově jako první nasazená bez sebevědomí, kazila a nevěřila si. 
Ve čtyřhře Siniaková-Krejčíková zabojují zítra o zlaté medaile. Dneska silou vůle přehrály Chorvatky Konjuh, Fett 7:6 6:4. 


No comments: