Saturday, July 6, 2013

Siniaková-Krejčíková ve finále Wimbledonu

Holky jsou ve finále a v dnešním parném počasí zvítězily. Skoro až neobvyklé počasí kolem 30ti stupňů ,Wimbledon dlouho nezažil. Při pohledu na travnaté kurty to spíše vypadá už jako seno. 
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková zvládly vyhrát dnešní zápas proti Ducu, Stoljanovič 6:3 6:2, i když se první set nevyvíjel podle představ. Vedení soupeřek 0:3 se podařilo zastavit a za stavu 4:3 40:40 bylo velmi důležité rozhodnutí vzít si jestřábí oko, na které musel naše holky hlasitě upozornit Jarda Baláš. Zápas se pak otočil a holky vyhrály šest gamů po sobě a zápas začaly postupně kontrolovat. S námi sledovala zápas legenda vyplétání Petr Jurosz, který chodí každý den holkám fandit. Zítra je čekají soupeřky Kalinina, Shymanovich. 
Šampionkou se stala Marion Bartoli, která porazila Sabinu Lisicki. Na to jak Bartoli dře, tak si zasloužila vyhrát letošní Wimbledon z kterého postupně vypadávaly všechny favoritky. Dnešní rozehrávku opět absolvovala v popruhách na kotnících. 
Na kurtě číslo 1, což je druhý největší kurt po center kurtu se hrálo finále juniorek. Na finále přišly plné tribuny a vytvořily vynikající atmosféru. Angličani jsou hrdí, když se vůbec mohou dostat do areálu Wimbledonu. Troufám si říci, že finále přihlíželo 6 až 7 tisíc diváků z celkové kapacity 11 429. To je fantastické. 
Po velkém boji zvítězila Belinda Benčič (Sui) nad Taylor Townsend 4:6 6:1 6:4. Ve třetím setu Belinda prohrávala 1:3 15:40 a otočila to na vítězství. Taylor měla vynikají začátek zápasu, kdy diktovala hru a dohrávala výměny volejem u sítě, jako kdysi Martina Navrátilová, ale Belinda je mentálně hodně silná a dokázala svou hru přizpůsobit a zápas zlomit ve svůj prospěch. 
Zítra držte palce holkám!

No comments: