Sunday, July 21, 2013

Klosters - první dny před Mistrovstvím Evropy "18"

Předevčírem jsme dorazili z Prahy do Švýcarska, kde se bude hrát Mistrovství Evropy do 18 let. Alpské Klosters je  v nadmořské výšce 1 200 metrů. Malé městečko, které je obklíčené horami. Máme štěstí, kurty a hotel jsou od sebe vzdálené jen jednu minutu a centrum pět. 
V sobotu volíme dvoufázové tréninky dopoledne a odpoledne. Dopoledne hodinu a půl a odpoledne hodinu. Vedle kurtů je hned umělá tráva a atletická rovinka, která se dá využívat. Sobotní volný čas před večeří , každý využívá individuálně, někdo zašel do centra. Já vyběhl na dvaceti kilometrový běh do hor, ale nazpět mě "načapala" pořádná bouřka a posledních pět kilometrů bylo hodně o vůli.
Neděle probíhá  podobně jako v sobotu, ale více hrajeme body. Lítá to rychleji, ale míče Head to malinko tlumí, jak jsou těžký. Vysokohorské sluníčko je zrádné a Pavel Štaubert s tím má už zkušenosti z Jihoafrické Republiky. Večerní zápis a kapitánský meeting a v pondělí se začnou hrát první kola.
Děvčata "vyfasovala" obrovský apartment v posledním patře, kam se vejde osm osob, tak to nemají vůbec špatné. Snídaně mají hned naproti. 
Kdo bude bojovat za nás o titul Mistra Evropy do 18 let zde v Klosters. Z děvčat to jsou Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Gabriela Pantůčková, Eva Rutarová. Z kluků Robin Staněk a Pavel Štaubert. Trenéři Jaroslav Machovský a Daniel Filjo. S Robinem je tady jeho trenér Dušan Karol 

No comments: