Thursday, July 25, 2013

Do čtvrtfinále ME Siniaková a Krejčíková

V Klosters postoupily do čtvrtfinále Katka s Bárou. Gábina se statečně bila o postup tři hodiny s Belgičankou Mertens, které nakonec podlehla 4:6 ve třetím setu. ( Snímek zachycuje vyčerpání Gábiny za stavu 3:5 ve 3 setu).
Z hrobníkovi lopaty utekla dnes druhá nasazená Chorvatka Anna Konjuh, která byla krok od vyřazení. V závěru třetího setu na ní měla Rumunka Rosca dva mečboly za stavu 5:4 40:15, ale Konjuh se nesesypala a hrála pořád odvážně. Rosca najednou jen začala vracet a čekala co se stane, ale lepší hráčka si to jde uhrát sama. Konjuh zvítězila 4:6 6:4 7:6. 
Katka s přehledem vyřadila Švédku R. Petersson 6:2 6:2, nepříjemná hráčka, která dokáže trápit favoritky, ale hraje jen vyšší míče nad síti a forhand inside out, z kterého Katka hrála lajnu a tlačila. Hra po lajně byla důležitá. Katce se vrátila jistota a hra se zlepšuje. 
Bára nás jako "vždy" napínala. Proti Chorvatce Janě Fett, začala opět oba sety výborně, ale pokaždé zvolnila jakoby si říkala, " tak to dotáhni a začneme nanovo. Když hrála rychle a dobře, tak soupeřka nestačila. Málem vedení 3:0 ve druhém setu nestačilo, pak bylo 3:4, ale zavčasu si nechala zavolat physia, aby se zklidnila. Zbytek dotáhla na 6:2 6:4. 
Ve čtyřhře Siniaková-Krejčíková deklasovaly Španělky Soribes Torno, Fuentes Perez 6:0 6:0 a jsou v semifinále. Škoda, že je nenapodobily Eva Rutarová s Gábinou Pantůčkovou. Proti Švédkám nezvládly supertiebreak. 
Gábina hrála maratón s Belgičankou Mertens, V první setu vedla 5:3, ale nakonec set získala 7:5. Ve druhém setu Belgičanka zrychlila hru a využila více hry z uvnitř kurtu a získala set 3:6. Ve třetím setu se bojovalo o každý míč, ale snížení Gábiny z 3:5 na 4:5 a následný game ze třemi nevynucenými chybami ze spěchu do autu, byla škoda. 4:6.
Zítra začínají čtvrtfinále od rána v 9:30. Čtyřhry jsou na programu odpoledne. Taky sleduji výsledky z ME z Plně a Moskvy. V Plzni se holkám daří!

No comments: