Wednesday, July 24, 2013

Děvčata poslala "Tulipány" domů

Dnešní den byl stoprocentně úspěšný. Naše holky hrály dnes obě dvouhry proti Holanďankám a odpoledne k tomu ještě čtyřhru. Na zápasy s Holandskem 3:0 a  kompletně je poslaly domů z Klosters. Ranní boj na rozehrávce skončil málem pěstním soubojem s chorvatským trenérem, který neměl napsaný trénink. ale dožadoval se našeho kurtu. 
Ale nejdříve Gábina Pantůčková vybojovala vítězství nad Maďarkou Slavikovics 7:6 6:2, V prvním setu prohrávala 1:4, ale ubránila první set, kdy se Maďarka tlačila hodně k síti a pak jí zlomila už ve druhém setu. 
Česko-holandské duely skončily našimi výhrami. Katka Siniaková nepustila k ničemu R.Van Der Zwaan a zvítězila 6:0 6:2. Odehrála tak lepší zápas než o kolo dříve. Bára Krejčíková "drtila"  E. Tiel do stavu 6:0 4:1, pak se hra trochu zadrhla a Tiel vycítila šanci k obratu, ale Bára se dostala z pasivity do aktivnější hry a uhrála druhý set 6:3. Ve čtyřhře Holanďanky vůbec nehrály špatně, výborně se doplňovaly u sítě..ale Katka s Bárou to zvládly proti Van Der Zwaan, Tiel 6:4 6:4.
Ve čtyřhře hladce zvítězily  Eva Rutarová s Gábinou nad Litevkami Cepelyte, Mikulskyte 6:3 6:1. Eva se posunula více do kurtu proti returnu a hned returnovala lépe. 
Velmi vyrovnaný zápas dnes zahrála na centrálním dvorci Slovenka R. Šrámková proti první nasazené Belindě Benčič. Ještě ve třetím setu byl stav 2:1 pro Šrámkovou, která hrála na ní do té doby chytře, ale Belinda prokázala svoji velkou odolnost ve vyrovnaných zápasech, stav nakonec pro Benčič 6:0 4:6 6:3. Překvapení zařídil Slovák Oravec, který poslal domů prvního nasazeného Itala Baldiho po setech 7:5 5:7 6:2.

No comments: