Wednesday, July 31, 2013

European Summer Cups - Czech Rep.-Poland 3:0

Dnes jsme zahájili Mistrovství Evropy družstev "16" o pohár Helvetie Cup. Naposledy triumfovala Česká Republika v letech 2002, 2001, 1995 a dříve Československo v letech 1993, 1991, 1989, 1984. V zimě se nám daří při Winter Cupu o poznání lépe. Ale letos se nám Winter Cup nevydařil, tak máme co napravovat. 
Oproti zimě nedošlo k žádné změně a v týmu jsou Simona Heinová, Petra Melounová a Miriam Kolodziejová. V pondělí na večer jsme měli sraz v Rakovníku, kde budeme bojovat o postup z kvalifikace. Případné finále se hraje ve Švýcarsku. 
Já dorazil přímo z Klosters. Děvčata o pár dní dříve z ME z Moskvy a Miriam dohrávala finále ITF v Olomouci. V úterý jsme dvakrát zatrénovali, odpoledne pár bodů a rozebírali jsme postavení a taktiku čtyřhry. Večerní los nám přidělil do 1.kola Polsko.

Česká Republika - Polsko 3:0
Do prvního zápasu nastoupila Petra Melounová proti polské dvojce Vysoczanske. Petra aktivní hrou zvítězila 7:5 7:5, ve druhém setu měla dvakrát vedení 3:1 30:0 a 4:2 30:0, ale vždy pak ztratila čtyři míče po sobě. Když hrála aktivně, tak vedla. V zápase jedniček Simona Heinová zvítězila nad Fresch 4:6 6:2 6:2, po prvním setu už byla lepší a silným útokem mířila za vítězstvím. Zápasy hodně ovlivňoval silný vítr s kterým se museli všichni vyrovnat. Ve čtyřhře Heinová, Kolodziejová vyhrály ve třech setech a zápas posloužil k nacvičení pár deblových variant. 
Zítra zabojujeme o postup proti Itálii. Máme co oplácet ze zimy. Na večer jsme ještě zatrénovali pár variant proti obíhanému forhandu, nahraný volej v rychlém pohybu dopředu, protože holky stojí daleko od sítě a servis.

Favoritky v naší skupině jsou Slovenky s Kristýnou Schmiedlovou a Srbky s Ivanou Jorovič. Slovenský tým dnes pouze trénoval, jelikož mají v 1. kole volný los.

No comments: