Saturday, July 27, 2013

Krejčíková je ve finále.!! Ze čtyřhry už mají S+K zlato na ME "18" v Klosters

Senzační postup do finále zařídila dnes Barbora Krejčíková na Mistrovství Evropy juniorů do 18 let v Klosters. Bára má jedno motto, které občas pronese před důležitými zápasy a které se snaží dodržet. "Já neprohrávám s mladšíma". A tak také bylo. Ráno si půl hodiny zatrénovala, dala si sprchu, oběd a v půl druhý šla na zápas.
Bára Krejčíková ukončila úžasnou sérii Belindy Benčič, která našla přemožitelku až ve čtyřicátém zápase mezi juniorkami. Těch devětatřicet získala od letošního května, kdy získala pět turnajových vítězství za sebou v Santa Croce, Milano, Roland Garros, Roehampton, Wimbledon. 
Dnešní den, ale patřil Báře. Všechno jí vycházelo a držela se taktiky po celý zápas. Rychlý nástup do výměny a tlak od prvního míče, hodně Belindu zaskočil. K tomu vysoký míč s rotací a kraťas byl rozhodujícím momentem zápasu. V prvním setu se dlouho bojovalo o druhý game, který nakonec získala Bára. Rychlý spád hry přinesl set 6:1. Ve druhém setu se opět povedl začátek a vedení 3:1, které ale následně gamem 0:40 bylo málem zlomové. 3:2, ale Benčič vycítila šanci a dostala se do vedení na 3:4 a 3:5. "Záchranná brzda", po ošetření kotníku se Krejčíková  dotáhla na 5:5. V následném tiebreaku proměnila první mečbol a postoupila do finále a bude v něm bojovat o evropské zlato !
Za dvě hodiny nastoupily děvčata na finále čtyřhry. V němž Kateřina Siniaková, Bára Krejčíková vybojovaly zlatou medaili proti Rumunkám Ducu, Rosca 6:4 6:1. Pro holky je to třetí vítězství v řadě. Zápas se nevyvíjel dobře, hned prohrávaly 0:3 a 1:4, ale pak změnily postavení u sítě, kdy už jen hrály "australské postavení", a Rumunky zkazily úplně všechno. Jak se to hned úplně změnilo. 
Holky mají zlato.. Zaslouží si ho! Slavnostní vyhlášení proběhlo na centrálním dvorci a na počest vítězek se hrála Česká hymna, kterou si holky s chutí zazpívaly! Velká gratulace ! 

Bára začíná finále od dvanácti hodin proti Švýcarce K. Kennel. 
Přímý přenos z finálového zápasu se dá sledovat zde: 

No comments: