Tuesday, September 29, 2015

Kateřina Siniaková ve 2.kole Taskhent Open - WTA

V úterý se dohrávaly zápasy prvního kola a teď už bude každá hráčka hrát zápas každý den až do finále, které se hraje v sobotu. Úterní start měly hráčky na které se čekalo až doletí ze Soulu, kde dohrávaly turnaj. Mezi nimi finalistka Sasnovich, nebo deblistky Larsson, Bertens.

Do druhého kola postoupila Kateřina Siniaková, která přehrála Polku Paulu Kania 6-2 7-6. Katce se vydařil vstup do zápasu a rychlé vedení 4-0 si udržovala do koncovky prvního setu. Ve druhém se karty obrátily a 1-4 vedla Polka, ale Katka výborným obratem otočila na 7-6. Zítra jí čeká Ukrajinská kvalifikantka Kozlova, která dnes porazila naši Kláru Koukalovou 6-4 6-2.

První zápas na centrálním dvorci se hrál mezi B.Jovanovski a A.Ostapenko. Ta před dvěma týdny postoupila do finále WTA podniku v Quebecu, kde si tak zahrála první finále. Zápas byl plný přestřelek a po vyhraném prvním setu Lotyška 6-4 měla hned breaky na začátku druhého setu, které neproměnila a Jovanovski nakonec zápas udolala po setech 4-6 6-2 7-5. Hodně nepříjemné bylo dohadování se Ostapenko o každý míč s rozhodčím, čímž neprojevovala moc respektu k soupeřce. Ale znám Aljonu a tohle k ní patří.

Finalistka ze Soulu A.Sasnovich po včerejším příletu zvládla dnešní zápas s P.Hercog otočit po prohraném setu 4-6 6-3 6-3. Evidentně jí síly nedošly, je zvyklá hodně trénovat mezi zápasy na turnajích a to se jí teď hodí. Srbka A.Krunič nechala vybouřit Estonku A.Kontaveit 6-2 6-4. Ta to do ní prala útokem každou výměnu, ale vždy to zkazila, nebo vyházela do autu. Sice vedla už 5-1 ve druhém setu, ale Krunič to zvládla dohrát. Chytře se nepouštěla do přestřelky.

Podobně zahrála zápas i první nasazená A.Beck s Ruskou E.Kulichkovou 6-3 6-1. Z obrany do útoku to zvládla Beck výborně. Velkou podporu domácího publika má Uzbekistánka Nigina Abduraimova, která v průběhu roku přijíždí trénovat k nám na Spartu. Dnes vyřadila Chorvatku Martič 6-4 6-0. 

No comments: